Huawei ar putea deveni brandul numărul 1 mondial în 2019. Telefonul pliabil va fi prezentat la MWC 2019

25.01.2019
Huawei ar putea deveni brandul numărul 1 mondial în 2019. Telefonul pliabil va fi prezentat la MWC 2019

Richard Yu, CEO-ul Huawei, a prezentat ieri în China planurile pentru dezvoltarea şi implementarea de tehnologii 5G la nivel mondial. De asemenea, acesta a confirmat câteva dintre planurile pe care compania le are pentru piaţa de smartphone-uri în următoarele câteva luni, acesta dezvăluind că Huawei doreşte să devină brandul numărul unu la nivel mondial, dacă nu în 2019, cel târziu în cursul anului 2020.

Conform declaraţiilor lui Yu, Huawei are şansa de a depăşi numărul de smartphone-uri produse de către Samsung în 2019, chiar şi fără o prezenţă serioasă pe piaţa din Statele Unite, una dintre cele mai mari pieţe pentru smartphone-uri la nivel global. Acesta spune că utilizatorii nu sunt influenţaţi de presiunile politice care au fost puse în ultima perioadă pe Huawei, compania reuşind să livreze către distribuitori 208 milioane de smartphone-uri în 2018.

Aceste declaraţii vin în urma unui declin la nivel mondial al pieţei de smartphone-uri, care a scăzut cu 3% în 2018 faţă de 2019, în timp ce Huawei a înregistrat o creştere de 35% în aceeaşi perioadă. În timp ce Samsung şi Apple, cei mai apropiaţi doi concurenţi sunt pe un trend descendent, Huawei pare să îşi continue creşterea la nivel mondial.

În cadrul evenimentului ţinut în Beijing, Huawei a anunţat şi primul său modem 5G numit Balong 5000. Yu susţine că acesta este cel mai puternic modem 5G din lume, mai puternic şi decât modelul Snapdragon X50 de la Qualcomm. Acesta va fi folosit în următoarele smartphone-uri 5G ale companiei, cât şi în alte dispozitive cu conectivitate la internet. Primul dispozitiv mobil 5G de la Huawei va fi prezentat la Mobile World Congress 2019, însă nu este clar dacă acesta va face parte din seria P30, care este aşteptată în această primăvară, sau dacă va fi un produs separat.

Richard Yu a confirmat şi faptul că un smartphone cu ecran pliabil va fi prezentat la Mobile World Congress 2019, care va fi echipat cu 5G şi care va ajunge pe piaţă cel mai devreme în luna aprilie a acestui an.  

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult