Huawei: problemele de securitate semnalate de autorităţile britanice ar putea necesita 3-5 ani pentru remediere

07.02.2019
Huawei: problemele de securitate semnalate de autorităţile britanice ar putea necesita 3-5 ani pentru remediere
Scandalul în care gigantul Huawei este acuzat că a strecurat vulnerabilităţi în echipamentele comercializate, de natură să înlesnească activităţile de spionaj desfăşurate de China, nu pare să aibă un remediu uşor. 
 
Încercând să-şi repare imaginea puternic şifonată în urma scandalului întins până în Statele Unite, Huawei anunţă alocarea unui buget de 1.5 miliarde lire sterline pentru înlocuirea voluntară a echipamentelor vulnerabile, însă atenţionează că operaţiunea este comparabilă reparării unui tren aflat în mişcare, planul necesitând între trei şi cinci ani pentru a vedea “rezultate tangibile”.
 
“Reţelele moderne de comunicaţii sunt sisteme complexe care continuă să evolueze în moduri noi şi inovatoare. Îmbunătăţirea capabilităţilor noastre de inginerie software este comparabilă înlocuirii de componente într-un tren aflat în mişcare”, declară preşedintele diviziei business group din cadrul Huawei. “Procesul este unul complicat, care va dura cel puţin 3-5 ani pentru a vedea rezultate tangibile. Sperăm că autorităţile britanice vor înţelege acest lucru”.
 
Huawei a negat şi acuzaţiile cum că ar fi fost constrânsă de autorităţile chineze să asiste activitatea agenţiilor guvernamentale de spionaj pe teritoriul Marii Britanii.
 
Din păcate, scrisoarea adresată de Huawei autorităţilor nu rezolvă temerile cum că actuala infrastructură de telecomunicaţii prezintă riscuri importante la adresa securităţii naţionale a Marii Britanii.

 

 
Încercând să apere reputaţia companiei, oficialii Huawei denunţă măsurile luate de unii dintre aliaţii Marii Britanii (ex. Statele Unite, Noua Zeelandă şi Australia) pentru interzicerea achiziţionării şi folosirea echipamentelor ce comunicaţii livrate de Huawei. Potrivit companiei, restricţiile impuse au fost mult “exagerate şi interpretate în mod eronat în spaţiul media”.
 
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult