Mai mulţi angajaţi extenuaţi ai Amazon au fost luaţi cu ambulanţele după ce au leşinat

Mai mulţi angajaţi extenuaţi ai Amazon au fost luaţi cu ambulanţele după ce au leşinat
Potrivit unei investigaţii recente, angajaţii Amazon sunt atât de extenuaţi de programul lung şi normele greu de realizat, încât se prăbuşesc la locul de muncă.
 
Angajaţii au pauze „contorizate” la toaletă şi lucrează 55 de ore pe săptămână, cu precădere înaintea Crăciunului, transmite Gândul.
 
Fotografiile realizate de un reporter sub acoperire au surprins momentul în care unii angajaţi „adorm în picioare”, fiind nevoiţi să proceseze un colet la fiecare 30 de secunde.
 
Alan Selby, reporter al Sunday Mirror, a petrecut cinci săptămâni sub acoperire la un depozit Amazon din Essex şi a terminat ultima tură cu ocazia isteriei de shopping Black Friday.
 

Potrivit acestuia, mai mulţi angajaţi care nu au făcut faţă situaţiei au fost preluaţi de ambulanţe.

 
Reporterului i s-a spus că trebuie să ambaleze 120 de produse într-o singură oră şi norma ar putea creşte la 200 de produse. Angajaţii Amazon sunt plătiţi cu 8,20 lire sterline pe oră.
 
„Toată lumea suferă aici. Nu mai rezistam, dar a trebuit să merg înainte. O colegă a stat două zile în concediu medical, după ce şi-a distrus ligamentele de la genunchi”, a declarat un angajat Amazon, citat în ancheta jurnalistică.
 
Amazon susţine că angajaţii săi lucrează „într-un mediu sigur şi pozitiv, cu multe beneficii, încă din prima zi”. 
 
„Obiectivele sunt stabilite în funcţie de performanţele atinse de angajaţii noştri. Ei sunt evaluaţi un timp îndelungat, deoarece ştim că activităţile diverse pot avea un impact asupra aşteptărilor, în orice moment al zilei”, mai precizeaza cei de la Amazon. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult