Mark Zuckerberg urcă în top 3 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume

09.07.2018
Mark Zuckerberg urcă în top 3 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume

Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul companiei Facebook, este în acest moment al treilea cel mai bogat om din lume. Acesta l-a întrecut de curând pe Warren Buffet, care în trecut a ocupat primul loc în acest clasament, şi este în urma altor doi oameni importanţi din domeniul tehnologiei: Bill Gates, care este în continuare pe primul loc şi Jeff Bezos, fondatorul Amazon, care ocupă în prezent locul al doilea.

Zuckerberg l-a întrecut pe Warren Buffet în urma creşterii valorii acţiunilor Facebook de vineri cu 2,4%, averea sa fiind estimată la 81,6 miliarde de dolari. Astfel CEO-ul Facebook este acum mai bogat cu aproximativ 373 milioane de dolari decât CEO-ul Bershire Hathaway Inc., la numai 34 de ani. Buffet, în vârstă de 87 de ani este un cunoscut filantrop, acesta donând peste 50 de miliarde de dolari pe parcursul carierei sale. De asemenea, Bill Gates este cunoscut pentru donaţiile sale către cauze umanitare, însă momentan rămâne pe locul întâi în clasament.

În trecut, Mark Zuckerberg a declarat că pe parcursul vieţii sale plănuieşte să doneze 99% din averea sa către cauze umanitare, fondând alături de soţia sa organizaţia Chan Zuckerberg Initiative, care plănuieşte să investească banii lor în dezvoltarea de soluţii care să împingă potenţialul uman înainte şi să promoveze oportunităţi egale pentru toată lumea.

În acest moment, o acţiune Facebook valorează 203,23 dolari, recordul absolut de până acum al companiei, o revenire spectaculoasă după scandalul Cambridge Analityca care a dus la scăderea valorii până lşa 152,22 dolari pe 27 martie anul curent, cea mai scăzută valoare din ultimul an.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult