Microsoft a cumpărat anul trecut mai multe companii decât orice alt gigant din industria tehnologică

08.03.2016
Microsoft a cumpărat anul trecut mai multe companii decât orice alt gigant din industria tehnologică

Şi 2015 a fost un an în care s-au făcut multe achiziţii în industria tehnologică, deşi numărul acestora a fost mai redus decât în 2014. Potrivit datelor furnizate de compania CB Insights, Microsoft a fost anul trecut gigantul IT care a făcut cele mai multe achiziţii – 18.

CBI Insights a inclus în analiză achiziţiile anunţate în 2014, dar care au fost finalizate în 2015.

Cea mai importantă a fost achiziţia Mojang , dezvoltatorul jocului Minecraft, pentru 2,5 miliarde de dolari. Alte nume cunoscute „înghiţite” de Microsoft au fost: Accompli, care dezvolta o aplicaţie de e-mail devenită ulterior Outlook pentru Android şi iPhone, şi Sunrise Calendar.

O altă compania foarte activă pe piaţa de achiziţii anul trecut a fost Google. Furnizorul de servicii online a cumpărat 16 companii. Pe locul trei s-a situat Apple, cu 11 achiziţii finalizate în 2015. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult