Microsoft concediază încă 2850 de angajaţi care au lucrat la platforma Windows Phone

29.07.2016
Microsoft concediază încă 2850 de angajaţi care au lucrat la platforma Windows Phone

După ce în prima parte a acestui an Microsoft anunţa că nu renunţă la ambiţiile pentru dezvoltarea unui business solid din rolul de producător smartphone, compania face acum încă un pas către ştergerea oricărei urme a parteneriatului cu Nokia.

Semnat în luna aprilie 2014, acordul prin care Nokia ceda companiei americane întregul business de telefoane inteligente a scos din conturile Microsoft suma de 7.2 miliarde dolari. Ambiţiile Microsoft nu au dat însă roadele sperate, compania fiind nevoită să recurgă la restructurări şi runde succesive de concedieri, la finalul cărora cea mai mare parte a sumei investite a fost trecută în bilanţurile contabile la rubrica pierderi.

Rămşi cu o cotă de piaţă sub 1% estimată pentru platforma Windows 10 Mobile, oficialii Microsoft par să anunţe în mod tacit că nu mai au alte planuri în ce priveşte dezvoltarea directă de noi modele smartphone, concediind încă 2850 de angajaţi din cadrul diviziei pentru telefoane, în plus faţă de cele 1850 concedieri anunţate deja în luna mai. Aproximativ 900 de angajaţi au primit deja notificări de concediere, precizează reprezentanţii companiei.

Astfel, rămâne de văzut dacă zvonurile privind lansarea unui aşa numit Surface Phone inspirat de tabletele Surface vor mai avea sau un deznodământ, după ce Microsoft a anunţat că numai urmăreşte dezvoltarea actualei game de telefoane Lumia.

Microsoft va lansa trei modele Surface Phone, însă ar putea renunţa la gama Lumia
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult