Microsoft opreşte plăţile prin intermediul Bitcoin

09.01.2018
Microsoft opreşte plăţile prin intermediul Bitcoin

Bitcoin pomitea în urmă cu câţiva ani viitorul tranzacţiilor online, însă limitele tehnologice ale sistemului blockchain par să ţină criptomoneda atât de mult pe loc, încât mai multe companii renunţă la această metodă de plată. De curând Valve, compania din spatele sistemului de distribuţie digitală de jocuri Steam, a renunţat la plăţile prin intermediul Bitcoin, iar acum Microsoft pare să meargă în aceeaşi direcţie, oprind posibilitatea de a plăti în criptomonede pe site-urile sale.

Motivul din spatele acestei decizii pare să fie „instabilitatea” criptomonedelor. Valoarea acestora fluctuează foarte mult, în ultimele câteva săptămâni Bitcoin reuşind să scadă de la aproape 20.000 de dolari la 12.000, stabilizându-se de curând în jurul valorii de 15.000 de dolari. Întrucât produsele Microsoft vândute în schimbul Bitcoin pot valora doar câţiva dolari, la care se aplică şi o taxă de procesare care poate atinge 20 de dolari, compania sau clientul poate pierde bani la fiecare tranzacţie, în comparaţie cu vânzările folosind cash sau cărţi de credit.

În cazul Microsoft, sistemul de plăţi necesita adăugarea de credit în contul personal folosind Bitcoin, după care aceştia puteau fi cheltuiţi, proces care poate dura şi câteva zile, având în vedere timpii de aşteptare lungi pentru procesarea tranzacţiilor.

Compania sugerează utilizatorilor să se îndrepte către metodele alternative de plată, fără să menţioneze dacă va reinstaura plata cu Bitcoin în viitor. Aceasta nu este prima dată când Microsoft opreşte tranzacţiile cu criptomonede, situaţii similare fiind întâlnite şi în urmă cu câţiva ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult