Numărul de telefoane Lumia vândute de Microsoft în primul trimestru al anului a scăzut cu 73%

24.04.2016
Numărul de telefoane Lumia vândute de Microsoft în primul trimestru al anului a scăzut cu 73%
Microsoft a vândut doar 2,3 milioane de smartphone-uri Lumia în primul trimestru al acestui an (al treilea fiscal al companiei), mai puţine cu 73% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când compania a livrat 8,6 milioane de terminale. 
 
Gigantul IT explică scăderea masivă prin „schimbarea strategiei în business-ul cu telefoane”. 
 
Citeşte şi: Microsoft a dat în judecată Departamentul Justiţiei din SUA. Compania vrea să îşi poată informa clienţii despre cazurile în care datele lor sunt examinate de guvern
 
Strategia a fost concedierea a aproape a tuturor angajaţilor Nokia şi concentrarea pe dezvoltarea de aplicaţii mobile pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS. 
 
 
Neglijarea propriului sistem de operare mobil de către Microsoft a dus şi la scăderea vânzărilor de terminale Windows Phone produse de alte companii, precum HTC sau Samsung, cu 36% în aceeaşi perioadă. 
 
Ca urmare a vânzărilor slabe, veniturile generate de divizia de dispozitive a Microsoft au scăzut, în perioada ianuarie – martie 2016 cu 248 milioane de dolari, adică cu 11%. Declinul a fost încetinit de vânzările bune de dispozitive Surface. 
 
Veniturile înregistrate din vânzările de telefoane (smartphone-uri şi standard) au scăzut cu 662 milioane de dolari (-47%). 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult