Pebble va concedia 25% dintre angajaţi şi se va concentra pe fitness

24.03.2016

Pebble, unul dintre pionierii industriei de smartwatch-uri, a anunţat că va concedia 40 de persoane, aproximativ 25% din forţa sa de muncă. Fondatorul companiei, Eric Migicovsky, a declarat pentru Tech Insider că de acum încolo Pebble se va concentra pe caracteristicile de fitness şi sănătate ale produselor sale.

Compania s-a lansat pe piaţă în urma unei campanii de succes derulată pe Kickstarter, iar în ultimele opt luni a atras investiţii în valoare de 26 milioane de dolari. Migicovsky spune, însă, că este din ce în ce mai dificil pentru Pebble şi alte companii să atragă fonduri de la investitorii din Silicon Valley. „Vom fi foarte atenţi în acest an cu planificarea produselor. Avem aceşti bani, dar investitorii sunt destul de cumpătaţi în aceste zile”, a declarat el.

Migicovsky speră că intrarea în curând pe piaţa din India a produselor Pebble, printr-un parteneriat încheiat cu Amazon, va ajuta compania.

Producătorul de smartwatch-uri a pierdut în acest an şi un angajat-cheie, Itai Vonshak, responsabil cu dezvoltarea interfeţei Timeline. Acesta a plecat la Intel. 

Este un moment dificil pentru producătorul de ceasuri inteligente. Pe segmentul de dispozitive purtabile pentru fitness lider este Fitbit, iar pe piaţa de smartwatch-uri domină Apple. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult