Samsung la IFA 2017: electrocasnice, televizoare şi dispozitive inteligente de purtat

31.08.2017
Samsung la IFA 2017: electrocasnice, televizoare şi dispozitive inteligente de purtat

Samsung a ţinut aseară în Berlin conferinţa de presă „Your new normal”. Aceasta a oferit o privire de ansamblu asupra iniţiativei companiei coreene de a crea un ecosistem interconectat, format nu doar din smartphone-uri şi tablete, ci şi din televizoare, frigidere, maşini de spălat, aspiratoare şi accesorii de purtat.

The Frame: televizor QLED premium

Primul produs prezentat de companie a fost The Frame, televizorul pe care l-am mai văzut în trecut. Acesta va fi livrat însă şi într-o variantă cu diagonală de 43”, oferind celor care au camere mai mici o nouă opţiune.

De asemenea, muzee şi galerii precum Museo Nacional Del Prado din Madrid şi Lumas din Berlin vor folosi The Frame pentru a afişa opere de artă şi galerii foto.

Totodată, Samsung a dezvăluit noul Art Store, unde pot fi cumpărate peste 1000 de opere de artă (probabil pentru a fi folosite pe post de wallpaper pentru acest televizor) şi posibilitatea de a organiza fotografiile personale pe The Frame folosind My Collection, un album foto virtual.

Q8F: televizor QLED

Tot la capitolul televizoare avem noul Q8F. Acesta vine în două variante, cu diagonală de 55” şi 65” şi va servi drept o nouă intrare în gama premium de televizoare Samsung. Acesta este cel de-al paisprezecelea model QLED pe care compania îl lansează în Europa şi va folosi acelaşi suport de pe modelele precedente.

Compania oferă specificaţiile piciorului de susţinere tuturor celor interesaţi să îşi creeze propriul model, iar în cadrul IFA 2017 va fi premiat cel mai bun design dintre cele înscrise în concurs.

CHG90: monitor de gaming

Monitorul CHG90 a fost prezentat şi săptămânile trecute în cadrul Gamescom. Acesta vine cu un raport de aspect 32:9 şi o curbură pronunţată, pentru a oferi o experienţă imersivă jucătorilor Acesta beneficiază de un panou QLED la 144 Hz cu timp de răspuns de 1ms, fiind compatibil şi cu standardul HDR. Primele jocuri compatibile cu HDR pe CHG90 vor fi Need for Speed Payback de la Ghost Games şi Star Wars Battlefront 2 de la DICE.

Samsung Quick Drive: maşină de spălat

La capitolul electrocasnice, Samsung a prezentat la IFA mai întâi o maşină de spălat inteligentă. Aceasta se numeşte Quick Drive şi doreşte să reducă timpul de spălare la jumătate faţă de maşinile de spălat obişnuite. Aceasta beneficiază de o cuvă echipată cu o elice în partea din spate, cele două componente fiind rotite în sensuri diferite. Acest lucru duce la o spălare mai eficientă, mai rapidă şi mai performantă, spune Samsung.

Quick Drive beneficiază de funcţia de adăugare a hainelor după pornire, precum generaţiile precedente, şi beneficiază de conectivitate wireless cu o aplicaţie de mobil care poate controla maşina de spălat Quick Drive de la distanţă. Nu în ultimul rând, maşina de spălat poate să detecteze automat greutatea şi nivelul de murdărie ale hainelor, configurând automat programul şi cantitatea de detergent pe care o va folosi.

Samsung POWERStick Pro: aspirator wireless

POWERStick Pro este un aspirator wireless cu puţine funcţii „smart”, însă destul de interesant în special pentru cei care locuiesc în apartamente. Acesta beneficiază de un motor de 150W, vine echipat cu două perii şi are un mâner mobil, care să permită utilizarea în cât mai multe situaţii. Acesta are o autonomie de 40 de minute, iar Samsung promite şi lansarea unor accesorii pentru cei care au nevoie de performanţă mai bună.

Family Hub: frigider inteligent

În cele din urmă, la capitolul electrocasnice, Samsung a vorbit puţin despre Family Hub, frigiderul lansat în urmă cu câteva luni, compatibil cu Bixby. Acesta va primi suport pentru mai multe limbi pentru funcţiile de control vocal, iar parteneri precum LIDL şi Spotify vor lansa aplicaţii compatibile cu acesta.

Gear Sport: smartwatch

Ultima parte a prezentării a fost ocupată de cele trei dispozitive noi de purtat. Primul dintre acestea a fost noul ceas Gear Sport, care pare să fie bazat pe modelul Gear S3 de anu trecut. Acesta este rezistent la apă până la 50 de metri adâncime şi poate funcţiona fără un smartphone pentru redarea de muzică şi înregistrarea activităţilor sportive.

Nu în ultimul rând, Gear Sport va beneficia de conectivitate cu Gear VR, televizoarele inteligente Samsung şi PC-uri, pentru a fi folosit drept controller. Astfel, vei putea controla jocuri în VR cu ajutorul ceasului, vei putea schimba canalele de la televizor sau seta volumul şi vei putea ţine prezentări în Power Point fără a avea nevoie de alt dispozitiv.

Gear Fit 2 Pro: fitness band

Gear Fit 2 Pro nu este foarte diferit faţă de modelul de anul trecut. Şi acesta beneficiază de rezistenţă la apă de până la 50 de metri, integrează conectivitate GPS şi vine echipat cu un display Super AMOLED curbat. Fit 2 Pro se livrează în culorile negru şi roşu şi va primi aplicaţii de la Spotify şi Under Armour. Nu în ultimul rând, prima aplicaţie a companiei Speedo, Speedo One, dedicată fanilor sporturilor acvative, va debuta pe Gear Fit 2 Pro.

Gear IconX 2018: căşti wireless

Ultimul produs prezentat de Samsung a gost Gear IconX 2018. Este vorba despre noua generaţie de căşti wireless a companiei, care vine cu o serie de îmbunătăţiri faţă de modelul precedent. În primul rând, avem de a face cu mai multă autonomie la o singură încărcare. Apoi avem posibilitatea de a reda până la 4 GB de muzică direct de pe căşti, fără a fi necesar un dispozitiv separat. Nu în ultimul rând, controlul căştilor se face prin atingeri, acestea fiind lipsite de butoane.

HDR10+

La final, Samsung a vorbit puţin despre HDR10+, o tehnologie pe care toate televizoarele sale QLED o integrează deja. Problema acum este că nu există foarte mult conţinut pentru noul standard, iar Samsung lucrează alături de Panasonic şi 20th Century Fox pentru a populariza noul standard. Faţă de HDR10, standardul actual, HDR10+ ar putea îmbunătăţi şi mai mult redarea culorilor, întrucât conţinutul va putea controla automat în funcţie de scenă iluminarea televizorului, putând realiza secvenţe întunecate mai realiste şi secvenţe luminoase mult mai „stridente”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult