Supercell câştigă miliarde de dolari de pe urma jocurilor mobile pe care le produce. Vedeta este Clash of Clans

11.03.2016

Clash of Clans este unul dintre cele mai populare jocuri video mobile ale momentului. Supercell, dezvoltatorul finlandez al aplicaţiei, a înregistrat anul trecut venituri de 2,3 miliarde de dolari, în creştere cu 30% comparativ cu 2014. Mare parte din vânzări au fost generate de trei titluri: Clash of Clans, Hay Day şi Boom Beach.

Toate cele trei titluri sunt gratuite, dar oferă opţiunea de a achiziţiona, în joc, diverse elemente (in-app purchases) care îmbunătăţesc performanţele jucătorilor.

În condiţiile în care în App Store şi Google Play sunt disponibile peste 3 milioane de aplicaţii, Supercell a avut grijă să îşi promoveze titlurile. Compania a plătit 9 milioane de dolari pentru o reclamă de un minut care a fost difuzată în timpul evenimentului sportiv american Super Bowl din 2015.

Reclama a strâns peste 30 milioane de vizualizări pe YouTube într-o săptămână.

Supercell, al cărui acţionar principal al Supercell este gigantul telecom japonez SoftBank, a anunţat că titlurile sale sunt jucate de 100 milioane de oameni în fiecare lună. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult