Tencent vs Facebook: Cum stă cea mai mare companie tehnologică chineză în comparaţie cu cea mai mare platformă de socializare din lume

22.08.2016
Tencent vs Facebook: Cum stă cea mai mare companie tehnologică chineză în comparaţie cu cea mai mare platformă de socializare din lume
Gigantul Tencent, proprietarul celebrului joc League of Legends, este cea mai mare companie tehnologică din China. Compania a crescut accelerat în ultimii ani deoarece dezvoltă servicii alternative la platforme populare precum Facebook, Twitter, Instagram sau Snapchat, care nu pot fi accesate din statul asiatic. 
 
Statista a realizat o ilustraţie în care arată cum stă Tencent în comparaţie cu cea mai mare reţea de socializare online din lume, Facebook. 
 
Pe lângă League of Legends, unul dintre cele mai populare jocuri video online din lume, Tencent deţine aplicaţiile QQ, WeChat şi Qzone. Deşi destul de puţin cunoscute în afara Asiei, acestea au sute de milioane de utilizatori în China. 

Tencent a devenit recent cea mai mare companie chineză din setorul tehnologic, după ce a depăşit la capitalizarea bursieră rivala Alibaba. 

Gigantul chinez se poate compara lejer cu Facebook. Veniturile celor două companii sunt similare, iar până în 2015 Tencent a fost mai profitabilă decât Facebook. 
 
Din punctul de vedere al investitorilor, ambele companii s-au descurcat excelent în ultimele 12 luni: titlurile Tencent au crescut cu 45%, iar acţiunile Facebook cu 30%. 
Infographic: How China's Biggest Tech Company Compares to Facebook | Statista
You will find more statistics at Statista
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult