TOP 10 cele mai valoroase mărci din lume. Doar trei sunt din afara sectorului tehnologic

27.09.2017
TOP 10 cele mai valoroase mărci din lume. Doar trei sunt din afara sectorului tehnologic
Interbrand a publicat topul său anual al celor mai valoroase mărci din lume. Clasamentul este dominat în continuare de branduri din tehnologie. Pe primul loc se situează Apple, cu o valoare de 184 miliarde de dolari. Top trei este completat de Google (141,7 miliarde) şi Microsoft (80 de miliarde).
 
Din top 10 fac parte doar trei companii care nu sunt din sectorul tehnologic: Coca-Cola (70 de miliarde de dolari), Toyota (58 de miliarde) şi Mercedes-Benz (50 de miliarde). 
 
Potrivit studiului, cea mai mare creştere, de 48%, a înregistrat-o în ultimul an marca Facebook. Alte creşteri semnificative au fost consemnate de Amazon (+29%) şi Adobe (+19%).

Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, Samsung, ocupă poziţia a şasea (56,25 miliarde), iar valoarea mărcii a crescut cu 9%. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult