Un angajat Tesla a încercat să păgubească compania de câteva milioane de dolari

12.11.2018
Un angajat Tesla a încercat să păgubească compania de câteva milioane de dolari

În era tehnologiei, când totul este înregistrat, urmărit şi uşor de verificat, un angajat al Tesla, compania care produce unele dintre cele mai avansate maşini din punct de vedere tehnologic, a crezut că este o idee bună să încerce să fure bani din conturile acesteia. Desigur, încercarea nu a mers, iar acum compania îl dă în judecată pentru a recupera prejudiciul de 9,3 milioane de dolari.

Salil Parulekar a lucrat pentru Tesla încă din 2013, însă în perioada 2016-2017, când se ocupa de aprovizionarea fabricii care produce maşinile electrice, acesta a reuşit să creeze o pagubă de 9,3 milioane de dolari. Acesta a folosit banii care trebuiau să ajungă la o companie din Taiwan, care livra anumite componente pentru maşinile Tesla, către o companie din Germania.

Pentru a reuşi să ducă la capăt această „schemă”, Parulekar a falsificat documente ale producătorului taiwanez, convingând astfel departamentul financiar al Tesla să modifice conturile în care erau făcute plăţile. Nu este clar care este legăturea lui cu firma nemţească în conturile căreia au ajuns banii, însă reprezentanţii companiei din Germania au confirmat că cei 9,3 milioane de dolari au ajuns în conturile lor.

Lipsa acestor bani a ieşit la iveală atunci când compania Taiwaneză a cerut celor de la Tesla banii, care trebuiau să fie deja livraţi în conturile lor.

Tesla îl cheamă în instanţă pe Salil Parulekar sub acuzaţii de delapidare, fraudă şi furt de identitate. Până când nu va fi dat un verdict în acest caz, este posibil să nu cunoaştem mai multe detalii despre acest caz, însă probabil că acesta va fi un exemplu pentru alţi oameni în funcţii similare în cadrul marilor companii de tehnologie, care au de gând să îşi păgubească angajatorul.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult