Un furnizor român de soluţii de plată electronice vrea să înfiinţeze o bancă mobilă în America de Sud

Un furnizor român de soluţii de plată electronice vrea să înfiinţeze o bancă mobilă în America de Sud
Marile bănci şi instituţii financiare vor trebui să găsească soluţii pentru a se adapta la noile nişe de pe piaţa de creditare, cum sunt platformele mobile şi evaluarea bonităţii clienţilor pe baza profilelor de pe reţelele de socializare, existând deja antreprenori români care lansează proiecte.
 
„La finele lui 2017 vrem să avem operaţională o bancă mobilă, singura bancă exclusiv mobilă din America Latină. Interacţionezi doar pe telefonul mobil, fără nicio sucursală. Unul din investitorii noştri a pus ca aport la capital licenţa bancară, care e foarte scumpă”, a declarat Antonio Eram, director general Netopia Systems, firmă care activează pe sectorul plăţilor mobile şi vrea să se dezvolte rapid pe pieţele externe.
 
 
Antonio Eram
 
Pe plan internaţional, zona de FinTech este extrem de fierbinte în acest moment, alături de Internet of Things (IoT), biotech şi inteligenţa artificială, companiile pompând sume mari de bani în aceste sectoare, care se vor dezvolta masiv în viitorul apropiat.
 
Din păcate, deşi în România există interes pentru potenţialul acestui sector, se pleacă prea des de la premiza că zona financiară este greoaie şi schimbările greu de implementat.
 
„Trebuie să vină cineva să rupă obiceiurile şi să facă lucrurile altfel. E greu pentru antreprenorii tineri să intre pe acest sector, dar acolo unde reuşesc apar multe oportunităţi“, a mai spus Eram.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult