Un partener Huawei interzice iPhone-urile în rândul angajaţilor. Ameninţă cu penalizări salariale

11.12.2018
Un partener Huawei interzice iPhone-urile în rândul angajaţilor. Ameninţă cu penalizări salariale

Menpad, o companie din China care produce componente pentru smartphone-urile Huawei, a anunţat angajaţii că va instaura un nou regulament de ordine interioară, care pedepseşte angajaţii care aleg să îşi cumpere iPhone-uri în locul unor produse chinezeşti. Penalizările pot fi foarte mari, în timp ce recompensele pot fi benefice pentru cei care se conformează noului regulament.

Conducerea companiei Menpad a anunţat că angajaţii care îşi cumpără iPhone-uri vor putea suferi penalizări echivalente cu valoarea dispozitivului pe care l-au achiziţionat, în timp ce angajaţii care achiziţionează telefoane din China precum Huawei şi ZTE pot primi până la 15% din valoarea produsului înapoi. Nu a fost detaliat modul în care vor fi aplicate aceste penalizări, însă cel mai probabil suma de bani va fi reţinută din salariu sau va fi adăugată ca bonus, după caz.

De asemenea, compania a anunţat că va dubla comisioanele angajaţilor care vând soluţiile lor către companii din Statele Unite, în timp ce va renunţa complet la produse americane precum recuzită pentru birou (hârtie, capsatoare, etc.), maşini şi computere.

Menpad pare să îşi protejeze afacerea, încurajând vânzarea de produse ale partenerilor săi pentru a limita din efectele negative care ar putea apărea după interzicerea tehnologiilor Huawei şi ZTE la nivel global. Compania se ocupă însă cu dezvoltarea de ecrane LCD, ecrane tactile şi sisteme de video conferinţe, nu cu dezvoltarea de echipamente telecom, care par să fie problema în majoritatea cazurilor în care tehnologiile chinezeşti au fost interzise.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult