Visa şi Google vor colabora într-un parteneriat pentru extinderea serviciilor de plăti mobile în Europa

18.05.2016
Visa şi Google vor colabora într-un parteneriat pentru extinderea serviciilor de plăti mobile în Europa

Visa Europe anunţă programul Visa Europe Digital Enablement Programme (VEDEP) în parteneriat cu Google, care operează serviciul de plăţi Android Pay şi principalele bănci din Marea Britanie.

Prin participarea în programul VEDEP, băncile care utilizează serviciul de tokenizare al Visa vor integra mult mai rapid şi în siguranţă soluţii de plată precum Android Pay şi alte portofele electronice dezvoltate de companii specializate în tehnologii de plată. Totodată, furnizorii de portofele electronice care vor participa la program beneficiază de acces la reţeaua Visa, din care fac parte peste 3.000 de bănci.

Programul VEDEP a fost lansat astăzi în Marea Britanie urmând să devină funcţional şi în alte ţări din Europa în următoarele luni.

Vezi şi LG Pay: încă un producător de smartphone-uri oferă plăţi pe mobil

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult