10 noi camere Olympus pentru amatorii de senzaţii tari

07.01.2009
10 noi camere Olympus pentru amatorii de senzaţii tari

Producătorii de camere foto nu glumesc când vine vorba de lansarea produselor, iar stilul “avalanşă” este se pare cel care le convine de minune. Pe 2009, primii care vin să susţină această afirmaţiei sunt japonezii de la Olympus. Ei au expus la CES nu mai puţin de 10 camere compacte şi ultra-compacte.

Compacte: Olympus FE-5000, FE-3010 şi FE-45

Aceste trei camere compacte sunt destinate persoanelor cu buget redus care vor totuşi să se bucure de amintirile din vacanţă fără bătăi de cap. Aparatele foto au funcţii dedicate fotografierii rapide, cu setări automate şi optimizate pentru diverse condiţii. Nu lipseşte nici tehnologia Face Detection capabilă să focuseze pe feţele a maximum 16 subiecţi, alături de stabilizatorul de imagine digital care compensează parţial tremurul mâinii.

Olympus Stylus 550WP – pozează sub apă

“WP-ul” din denumire vine de la “Water Proof”, ceea ce înseamnă că poţi scufunda camera în apă fără ca aceasta să se strice. Ai grijă totuşi să nu ajungă la o adâncime mai mare de trei metri căci atât garantează producătorul. Camera nu este doar rezistentă la apă ci şi capabilă de fotografii subacvatice. Olympus Stylus 550WP este o soluţie excelentă pentru amatorii care vor să imortalizeze lumea din adâncuri fără să investească o avere în echipamente. De remarcat şi aspectul stilat, ultra-compact al noului aparat foto Olympus.

Seria “Hulk”: Olympus Stylus Tough 6000 şi 8000

Aceste camere sunt şi mai impresionante din punct de vedere al condiţiilor în care pot supravieţui fără probleme: în apă la maximum 10 metri adâncime, afară la temperaturi de -10 grade Celsius plus la exercitarea unor forţe mecanice de 100 Kg sau căzături de la 2 metri. Cam aşa se prezintă seria “Tough” de la Olympus – sunt aparate dedicate celor care vor să realizeze fotografii în aproape orice condiţii.

Ultra-compacte: Olympus mju-9000, mju-7000 şi mju-5000

Camerele stilate gândite special pentru poşetele micuţe ale domnişoarelor sunt acum din ce în ce mai performante. Noile ultra-compacte Olympus pun accent pe detaliile fotografiilor tip portret, prin introducerea unui mod special denumit “Beauty Mode”.

Olympus SP-590UZ: spionaj extrem

Kodak se laudă la CES cu Z980, o cameră cu 24x zoom optic, însă Olympus nu se lasă mai prejos deşi se simte adierea unei influenţe strategice de marketing. Noul mega-zoom Olympus are un grup de lentile ce apropie subiectul de 26 de ori. Suntem curioşi să vedem în aceste condiţii cât de curată şi detaliată se păstrează imaginea, a cărei rezoluţie are maximum 12 MP. Senzorul este mic în raport cu numărul de pixeli, doar 1/2.33 inch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News