Canon PowerShot A2200 şi A1200 - jucării noi pentru amatori

Cele două aparate foto digitale de mai jos nu vor impresiona cu facilităţi de top, însă ele ar putea fi apreciate de amatorii care nu se descurcă cu setările manuale. În plus, ele vor avea un preţ accesibil atunci când vor intra pe piaţă. Începem cu Canon PowerShot A2200, o compactă cu senzor de 14,1 MP şi obiectiv cu zoom optic 4x. Lipsa stabilizării optice a imaginii în obiectiv este compensată într-un fel de prezenţa unui mod Blur Reduction.

Canon PowerShot A2200 are un corp compact şi relativ subţire

Pe spatele aparatului găsim un ecran de 2.7" şi butoanele cu un aranjament clasic pentru seria PowerShot A. Rotiţa pentru modurile de fotografiere se află pe latura superioară alături de declanşator. Cu ajutorul ei se poate selecta modul Discret care blochează automat folosirea blitzului şi dezactivează sunetele emise de aparat. Filmarea la rezoluţie 720p va fi apreciată de utilizatori, mai ales dacă ţinem cont că se face cu compresie H.264. Cu un acumulator Li-ion, Canon PowerShot A2200 este cea mai subţire din serie, grosimea specificată de producător fiind de 23,6 mm. Sloturi pentru carduri suportă standardele SDHC şi SDXC.

Canon PowerShot A2200 cu ecran de 2.7"

Canon PowerShot A2200 văzută de sus

Canon PowerShot A1200 este o versiune mai ieftină a modelului de mai sus, lipsindu-i mai multe facilităţi enumerate mai sus. Senzorul are acum 12,1 MP, iar deasupra obiectivului a apărut un ocular optic minuscul. Aparatul este mai gros pentru a acomoda două baterii AA. Din fericire filmarea 720p a fost păstrată. Cele două modele Canon PowerShot se laudă cu o multitudine de moduri predefinite de fotografiere pentru aproape toate situaţiile în care s-ar putea afla utilizatorul. Preţurile peste ocean pentru Canon A2200 şi A1200 sunt de 140 $ şi respectiv 109 $, aparatele urmând să intre în curând şi pe piaţa din România.

Canon PowerShot A1200 vine cu un mic ocular optic

Canon PowerShot A1200 oferă filmare HD la un preţ accesibil