Canon PowerShot S5 IS

08.05.2007
Canon PowerShot S5 IS

Da, ne putem roade unghiile că tocmai ce s-au mai ieftinit aparatele foto digitale şi ne-am achiziţionat un S3, iar Canon anunţă succesorul lui, PowerShot S5 IS. Aşa se întâmplă în aproape toate domeniile IT: ce îţi cumperi azi, mâine e deja depăşit tehnologic.

Modelul precedent, PowerShot S3 IS, are cam un an şi în viziunea Canon este deja vechi. Cel de-al patrulea membru al familiei „Sx” este S5, mă întreb de ce oare au sărit peste S4? În fine, să trecem peste asta şi spun despre S5 că are un senzor CCD 1/2.5” de 8 MP, 12x zoom optic şi evident stabilizator de imagine, funcţie evidenţiată şi în numele aparatului (IS).

Faţă de modelul anterior, rezoluţia i-a fost crescută cu 2 MP, ecranul LCD de la 2” la 2.5”, procesorul grafic este mai modern, DIGIC III, iar senzorul suportă valoarea maximă ISO 1600 (800 la S3).

Design-ul carcasei este unul mai mare, 117×80×78 mm, iar greutatea a fost crescuta la 450g, ceea ce face ca S5 să fie mai aproape de gama DSLR din acest punct de vedere. De asemenea, suportă blitzurile externe din gama Canon EX Speedlite, adresate DSLR-urilor.

Din spusele Canon, sistemul de lentile are la bază tehnologia prezentă la obiectivele EF a gamei SLR. Capacităţile acestuia ar fi: f/2.7 – f/3.5, 36-432 mm şi prezenţa motorului ultra-sonic (USM). Există de asemenea lentile convertoare a distanţei focale la o plajă cuprinsă între 27-648 mm. Remarcabilă este şi capacitatea de a fotografia cadre macro de la 0 cm distanţă, sună cam ciudat dar…

Din câte îmi dau seama, Canon mută mai aproape de DSLR gama de aparate reprezentată de PowerShot S5 IS, sau poate creează una nouă pe o nişă neexplorată încă? Personal cred ca spaţiul dintre S3 şi mezinul DSLR, EOS 350D, nu mai permitea prezenţa a încă unui produs, dar S5 trebuia să aducă ceva nou pentru a fi vândut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News