FLIR Duo este prima cameră cu termoviziune de acţiune din lume

04.01.2017
FLIR Duo este prima cameră cu termoviziune de acţiune din lume

FLIR, un producător cunoscut de camere cu termoviziune, a anunţat la CES 2017 primul model de acţiune de acest fel din lume. FLIR Duo dispune de un senzor de imagine termal Lepton cu rezoluţie de 160×120 pixeli şi de un senzor tradiţional care oferă rezoluţie 1.080p.

Camera a fost gândită pentru a fi folosită pe drone şi mai puţin în sporturile extreme. În cel de-al doilea caz sunt mai potrivite în continuare modelele de la GoPro, care oferă o calitate a înregistrării mult mai mare.

Două versiuni ale camerei FLIR Duo sunt deja disponibile. Modelul de bază costă 1.000 de dolari, iar cel Duo R are un preţ de 1.300 de dolari.

Modelul mai scump include şi senzor pentru temperatura exterioară, necesar pentru situaţiile dronele care sunt trimise să inspecteze facilităţi periculoase pentru oameni.

Ambele modele dispun de porturi Micro-USB şi Micro-HDMI şi de aplicaţie dedicată pentru Android şi iOS.

Compania FLIR a devenit cunoscută de către consumatori după ce a lansat în urmă cu doi ani FLIR ONE, un dispozitiv care transformă un smartphone într-o cameră cu termoviziune. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult