Fujifilm luptă împotriva curentului cu noul F200EXR

05.02.2009
Fujifilm luptă împotriva curentului cu noul F200EXR

Pe o piaţă unde numărul de megapixeli este mai important decât calitatea imaginii, Fujifilm vrea să ne demonstreze că se poate şi altfel. Noul lor aparat F200EXR cu senzor de 12 MP are o densitate de 25 MP/cm2, comparativ cu cea de 34-35 MP/cm2 a altor camere cu aceeaşi rezoluţie. Am putea spune chiar că Fuji tinde spre acea calitate a imaginii din era senzorilor de 5-6-7 MP. Acest model ar putea fi competitor direct pentru Panasonic LX3 din punct de vedere al densităţii pixelilor pe senzor.

Fujifilm F200EXR foloseste un senzor de 12 MP mare

Ceea ce aduce nou F200EXR pe scena compactelor este posibilitatea de-a selecta între trei moduri de folosire a senzorului. În modul High Resolution, toţi pixelii sunt folosiţi pentru a obţine imagini cu rezoluţia maximă de 4000×3000. Modul High Sensitivity Low Noise reduce rezoluţia imaginilor deoarece foloseşte doi pixeli în loc de unul singur pentru a da rezultate bune în condiţii de iluminare foarte scăzută. Nu în ultimul rând modul Wide Dynamic Range foloseşte câte 6 MP pentru a obţine două imagini cu expunere diferită pe care le combină. Astfel se pot observa detaliile din zonele prea întunecate sau prea luminoase ale imaginii.

Fujifilm F200EXR - ecranul de 3

Deşi obiectivul oferă un zoom optic de doar 5x, aparatul este dotat cu un sistem de stabilizare a imaginii bazat pe deplasarea senzorului. Pe spatele lui Fujifilm F200EXR se găseşte un ecran generos cu diagonala de 3”, însă cu rezoluţie mică. Alături de cardul în format xD, comun aparatelor Olympus, modelul de faţă recunoaşte şi carduri SD/SDHC. Fujifilm F200EXR va fi lansat la sfârşitul lunii curente, preţul său fiind stabilit la 400 $ peste ocean.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News