Impossible Project I-1: camera Polaroid din secolului 21

12.04.2016
Impossible Project I-1: camera Polaroid din secolului 21

Impossible Project este unul dintre puţinii producători din lume care încă mai vinde hârtie fotografică pentru aparatele foto Polaroid clasice. Având în vedere că majoritatea acestor aparate sunt produse în urmă cu mulţi ani, acestea au început să se deterioreze, iar lipsa de componente noi pentru reparaţii a dus la nevoia unei noi camere foto de acest gen. Cum Polaroid nu mai produce astfel de produse, Impossible Project a decis să creeze propriul aparat foto, pentru pasionaţii de fotografie instantă.

Noul aparat se numeşte pur şi simplu I-1 şi funcţionează exact cum te-ai aştepta de la un aparat clasic Polaroid. Acesta este alimentat cu hârtie fotografică care se imprimă instant, oferind poza pe loc, după declanşare. Totuşi, fiind în anul 2016, Impossible Project a decis să ofere ceva mai mult control şi funcţii avansate pe I-1, aducând acest tip de fotografie în secolul 21.

I-1 este echipat cu un modul Bluetooth, oferind posibilitatea de conectare la o aplicaţie de iOS. Astfel, aparatul poate fi declanşat de la distanţă folosind un smartphone sau o tabletă, iar setările precum timpul de expunere, diafragma şi pornirea sau oprirea blitz-ului pot fi modificate fără să atingi butoanele de pe cameră. I-1 este compatibil cu toate modelele de hârtie fotografică Polaroid model 600, dacă mai există pe piaţă, cât şi cu cea produsă de Impossible Project în fabrica sa.

Compania a anunţat lansarea modelului de cameră I-1 pentru luna mai a acestui an, preţul său fiind de „numai” 300 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult