Nikon D500, noul vârf de gamă în format DSLR DX

15.01.2016
Nikon D500, noul vârf de gamă în format DSLR DX

Nikon D500 este un aparat foto cu senzor CMOS de 20.9MP, care îmbină funcţionalitatea şi performatele superioare într-un un corp uşor manevrabil. Modelul încorporează acelaşi sistem AF de ultima generaţie, cu 153 de puncte de focalizare si 99 senzori de tip cruce ca si vârful de gama FX, Nikon D5, iar sensibilitatea AF de pana la -4 EV (ISO 100, 20°C) asigura performanţe optime in condiţii de iluminare scăzută.

Nikon D500

Nikon D500 oferă suport pentru fotografiere în rafală la 10 fps, în serii de până la 200 de imagini NEF (14-bit comprimare fără pierderi) sau imagini JPEG mari. Procesorul de imagine EXPEED 5, acelaşi folosit si la Nikon D5, promite imagini de înaltă calitate într-o largă varietate de condiţii de iluminare. Sensibilitatea ISO standard in intervalul 100 – 51.200 este extensibila de la Lo1 (echivalent ISO 50) pana la Hi5 (echivalent ISO 1.640.000). D500 este primul aparat foto in format DX care înregistrează secvenţe video la rezoluţie 4K UHD (3840×2160 pixeli, 30p/25p/24p), cu o lungime de pana la 29 min si 59 sec. Intervalometrul incorporat permite crearea direct in aparat a filmelor time-lapse la calitate 4K UHD. In modul Full HD sau HD, funcţia electronica de reducere a vibraţiei minimizează efectul tremuratului aparatului foto atunci când filmarea se face din mana, in timp ce Active D-Lightning păstrează detaliile in zonele luminoase si in cele umbrite.

Printre dotările oferite se mai numără un ecran LCD de 3.2˝, fixat cu ajutorul unui braţ rabatabil şi prevăzut cu interfaţă touch.Nikon D500

Nikon D500 este primul aparat foto care incorporează tehnologia SnapBridge via Bluetooth low energy, ce permite transferul continuu si imediat al imaginilor din aparatul foto către un dispozitiv inteligent. Acest lucru se realizeaza automat, fără a fi necesara activarea transferului de imagini din aparatul foto, totul cu un consum redus de energie pentru ambele dispozitive.

Este o noua lume vizuala in care ne conectam cu ceilalţi prin intermediul imaginilor si in care pasionatii de fotografie doresc mai mult de la aparatele foto. Astfel, in Nikon D500, am concentrat puterea unui aparat foto in format FX pentru a se potrivi apetitului fotografilor pentru tehnologie superioara.” a afirmat Tadashi Nakayama, vicepreşedinte, Director Departament Marketing, Imaging Business Unit, Nikon Corporation.

Nikon D500

Adus în România de SKIN, unic importator Nikon în ţara noastră, Nikon D500 va fi disponibil în oferta magazinelor partenere începând cu luna martie 2016.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult