Nikon J2 – un update pentru aparatul foto din Seria 1

09.08.2012
Nikon J2 - un update pentru aparatul foto din Seria 1

Când Nikon a lansat versiunea lor de aparat foto mirrorless, a ridicat multe sprâncene cu senzorul lor CX. Acesta se poziţiona ca dimensiuni între un senzor de compactă şi cel APS-C folosit de DSLR-urile entry level. Chiar şi aşa, se pare că Seria 1 de la Nikon a avut succes la nivel internaţional. Producătorul a decis acum să lanseze un model nou. Nikon J2 este mai mult un update pentru J1. Aparatele arată aproape la fel, diferenţele fizice fiind minore. Rotiţa din dreapta ecranului are acum o altă formă, iar cea pentru modurile de fotografiere a primit o opţiune în plus. Ecranul de 3″ are acum o rezoluţie mare, un lucru ce va fi foarte apreciat de utilizatori.

Nikon J2 cu obiectivul 11-27,5 mm

Din păcate, senzorul de 10.1″ MP a rămas acelaşi. Fotografierea în rafală este posibilă cu 10 fps la rezoluţie maximă, graţie procesorului de imagine Expeed 3. Nikon J2 se remarcă printre aparatele mirrorless prin faptul că foloseşte un sistem hibrid de focalizare, atât prin contrast, cât şi prin phase-detection. Obiectivul din kit are distanţa focală de 10-30 mm. Producătorul a lansat şi un obiectiv nou cu focală de 11-27,5 mm, echivalentă cu 30-74 mm în sistemul de 35 mm. Acesta este mai compact decât cel din kit şi va reduce dimensiunile aparatului în deplasări.

Nikon J2 - câteva diferenţe mici faţă de J1

Surpriza plăcută din partea celor de la Nikon vine la final. Preţul lui J2 împreună cu obiectivul din kit a fost redus cu 100 $. Aparatul va costa 550 $ cu obiectivul de 10-30 mm, atunci când va intra pe piaţă în luna septembrie. Obiectivul compact de 11-27,5 mm va costa 190 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News