Nikon lansează D850, un aparat DSLR în format FX, cu rezoluţie foto de 45,7 MP

24.08.2017
Nikon lansează D850, un aparat DSLR în format FX, cu rezoluţie foto de 45,7 MP

Recomandat pentru fotografie de natura, de eveniment, de moda, fotografie sportiva comercială sau in înregistrarea filmelor, Nikon D850 promite combinaţia ideală intre rezoluţie, viteză si sensibilitate la lumină.

Aparatul dispune de un senzor rapid CMOS în format FX, iluminat din spate, fără filtru optic low-pass şi cu o rezoluţie efectivă de 45,7 MP. Designul foloseşte micro-lentile pe cip, cu structura fără spaţii, arhitectura aleasă permiţând înregistrarea unor imagini detaliate şi obţinerea unei cadenţe de până la 9 fps în modul rafală, când se utilizeaza gripul optional MB-D18 (cu acumulatorul EN-EL18B introdus).

Cineaştii pot să înregistreze filme pe întregul cadru la rezoluţii 4K/UHD la 30p, fără factor de decupare, fapt care deschide noi posibilităţi când se filmează cu obiective Nikon cu distanta focala fixa si deschidere mare a diafragmei. Filmările secvenţiale la rezoluţii 4K se pot realiza direct in aparatul foto, valorificând întreaga rezoluţie a senzorului pentru a crea filme timelapse spectaculoase. In plus, utilizând gripul MB-D18, se pot înregistra mai mult de trei ore 4K.

Nikon D850 beneficiază de acelaşi sistem AF cu 153 de puncte, cu care este echipat si vârful de gamă Nikon D5, si oferă sensibilităţi de până la -4 EV in punctul central (ISO 100, 20°C) si pana la -3 EV in celelalte puncte. Măsurarea pana la -3 EV permite expuneri automate precise chiar si atunci când sigura lumina disponibila este cea a lunii.

Printre alte caracteristici care asigura o flexibilitate mare se numără opţiunea de a fotografia în format RAW de dimensiune Mare (45,4 MP), Medie (25,6 MP) sau Mica (11,4 MP). Modul Fotografiere fără sunet permite eliminarea completă a zgomotului produs de obturator. Modul AF localizată este disponibil la vizualizarea in timp real, pentru asigurarea preciziei la fotografierea macro. Mai trebuie menţionat ca Nikon D850 este primul DSLR care dispune de procesare in mod focus-stacking in aparatul foto, pentru imagini clare, cu o profunzime mare de câmp.

Nikon D850 dispune de o fanta dubla pentru card de memorie, care permite utilizarea simultana a unui card SD UHS-II si a unui card XQD.

Aparatul foto Nikon D850 va fi disponibil in Romania in prima parte a lunii septembrie 2017.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult