Olympus ne prezintă trei aparate Micro Four Thirds

Putem spune că avem parte de o ofensivă Olympus pe piaţa aparatelor foto digitale cu senzor mare şi obiective interschimbabile. Producătorul nipon a anunţat nu mai puţin de trei modele din gama Micro Four Thirds, care se adresează unor utilizatori diferiţi.

Olympus E-P3 - noul top de gamă

Începe cu topul de gamă, noul Olympus PEN E-P3. Senzorul de 12,3 MP a fost păstrat, însă acum este ajutat mai bine de procesorul de imagine dual core. Focalizarea a fost la rândul ei îmbunătăţită în comparaţie cu modelul anterior E-P2. Sistemul de focalizare verifică de 120 de ori pe secundă dacă imaginea este bine focalizată. Pe spatele aparatului suntem întâmpinaţi de un ecran de 3" sensibil la atingere. Acesta are un panou OLED şi peste 600.000 de pixeli.

Olympus E-P3 cu ecran OLED sensibil la atingere

Corpul subţire al lui Olympus E-P3 permite acum fixarea unor grip-ului diferite, pentru a oferi un nivel de ergonomie mai bun. Obiectivul din kit, de 14-42 mm, a primit un mic update de natură cosmetică, având acum un aspect mai metalic şi un inel de control mai aderent. Pentru cei interesaţi, Olympus E-P3 va fi disponibil în luna august împreună cu obiectivul de 14-42 mm sau cu cel pancake de 17 mm la preţul de 900 $.

Olympus E-PL3 are ecranul rabatabil

Olympus E-PL3 sau PEN Lite 3 se remarcă prin ecranul rabatabil vertical. Acesta este de tip LCD şi are 460.000 de pixeli dispuşi pe o diagonală de 3". Dacă E-P3 are un blitz încorporat, E-PL3 şi fratele mai mic E-PM1 vin cu blitzuri ataşabile la pachet. Grip-ul este inexistent, iar carcasa are un aspect metalic plăcut. Olympus E-PL3 va fi disponibil la pachet cu aceleaşi obiective ca şi E-P3, însă preţul şi data intrării pe piaţă nu a fost menţionate.

Olympus E-PL3 nu are grip

Cel mai mic aparat din cele trei prezentate de Olympus este E-PM1 din seria PEN Mini. El se remarcă prin dimensiunile similare cu ale unei compacte şi greutatea de doar 254 g a body-ului cu bateria integrată. Ecranul său de 3" este fix, iar filmarea full HD cu compresie AVCHD este limitată la 29 de minute. La fel ca la modelele de mai sus, stabilizarea imaginii este realizată prin deplasarea senzorului. Olympus E-PM1 va fi livrat în kit cu noul obiectiv 14-42 mm, însă data şi preţul nu a fost anunţate.

Olympus E-PM1 - cel mai mic Micro Four Thirds de la Olympus

Olympus E-PM1 - ecranul de 3"