Sony pregăteşte un nou DSLR

07.07.2007
Sony pregăteşte un nou DSLR

Pe Internet circulă o imagine reprezentând a doua cameră foto digitală DSLR de la Sony, semn că până la prezentarea oficială nu mai este mult.

Se ştie despre ea că are un senzor de 12.8 MP, a cărui sensibilitate urcă până la ISO 3200, şi poate efectua captură la 10 cadre pe secundă. Din imagine se observă că Sony tinteşte cu viitorul model o zonă superioară a domeniului fotografiei digitale profesionale.

Din primele specificaţii şi din poză putem specula că va avea ca principal concurent Canon EOS-1D Mark III, având aproape aceleaşi rezoluţii, valori ISO maxime identice, dar şi capacitatea de captură la 10 fps.

Intenţiile Sony pe segmentul profesionist al fotografiei digitale au fost concretizate în urmă cu aproximativ un an, când compania a lansat Sony DSLR A-100. Acesta a creeat concurenţă serioasă pe zona entry level DSLR, acolo unde se află Canon 400D şi Nikon D40x. Nu se poate spune că Sony nu are experienţă pe segmentul DSLR deoarece ei sunt cei care au cumpărat divizia de camere foto digitale de la Konica Minolta. În plus, folosesc sisteme de lentile Carl Zeiss, care nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Sony DSLR Alpha

Urmărește Go4IT.ro pe Google News