Sony a lansat A3000, un aparat foto mirrorless cu aspect de DSLR şi preţ scăzut

27.08.2013
Sony a lansat A3000, un aparat foto mirrorless cu aspect de DSLR şi preţ scăzut

Sony este compania care a ştiu să profite cel mai bine de cererea crescută pentru aparatele foto mirorless, gama NEX acaparând atât o cotă consistentă de piaţă cât şi aprecierea utilizatorilor. Ajunsă în această poziţie favorabilă, compania îşi permite luxul să experimenteze şi a anunţat modelul A3000, un aparat foto mirrorless APS-C care foloseşte carcasa unui DSLR dar păstrează montura E a gamei NEX şi este oferit la un preţ scăzut.

Sony A3000 foloseşte un senzor Exmor APS-C HD cu o rezoluţie de 20,1 MP, acesta fiind completat de un ecran de 3” cu rezoluţie de 230K pixeli, bliţ încorporat, captură video 1080p şi procesorul de imagine BIONZ, adică o platformă asemănătoare celei folosite de gama mirrorless NEX. Spre deosebire de membrii acesteia, A3000 foloseşte însă o carcasă asemănătoare celei folosite de linia SLT, oferind astfel o priză mai bună fără a deveni semnificativ mai greu (281 de grame), fiind însă mai mare (102 x 58 x 38 mm).

Camera foloseşte montura E, fiind astfel compatibilă cu toate obiectivele lansate de Sony sau terţi producători pentru gama NEX. Mai mic decât un SLT sau DSLR dar mai mare decât un aparat mirrorless, A3000 este o replică pentru camerele DSLR foarte mici pe care producătorii rivali le-au lansat sau le vor lansa, cum ar fi de pildă Canon 100D.

Oferit la un preţ de 400 de dolari, noul A3000 va fi mai ieftin cu 50 de dolari decât NEX-3N, cel mai mic membru de până acum al familiei de aparate mirorrless Sony, acesta oferind, pe lângă ergonomia mai bună şi compatibilitatea cu toată gama de obiective NEX, şi sensibilitate ISO 100, patină pentru accesorii şi buton PASM pentru control. Sony A3000 va fi disponibil începând din luna septembrie, acesta urmând să fie oferi împreună cu obiectivul SEL1855.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News