Sony anunţă a6500 şi RX100 V: un mirrorless performant şi o compactă premium

11.10.2016
Sony anunţă a6500 şi RX100 V: un mirrorless performant şi o compactă premium

Sony a reîmprospătat două dintre cele mai populare serii de camere foto din portofoliul său. Este vorba despre mirrorless-ul a6500, urmaşul lui a6300 şi cea de-a cincea versiune a camerei compacte RX100. Ambele vin cu hardware actualizat şi funcţii software avansate, cât şi preţuri mai mari decât ne-am obişnuit până în prezent.

Modelul a6500 este noul vârf de gamă a camerelor foto mirrorless cu senzor APS-C din oferta Sony, fiind echipat cu sistemul de focalizare 4D FOCUS, care a debutat pe a6300. Senzorul Exmor CMOS de 24,2 megapixeli beneficiază de 425 de puncte de focalizare automată cu detecţie de fază, fiind poziţionate pe întreaga suprafaţă a imaginii. Conform Sony, acesta este cel mai dens sistem de focalizare automată din lume de pe un aparat foto cu obiective interschimbabile.

La capitolul performanţă, a6500 beneficiază de un sistem de stabilizare pe 5 axe, posiblitatea capturii a 11 cadre pe secundă până la un maximum de 307 cadre în rafală. Ecranul tactil este probabil cel mai important upgrade faţă de generaţia precedentă, oferind acces rapid la setări, însă facilitează şi funcţia touch-to-focus, similară cu cea de pe smartphone-uri. Această funcţie poate fi folosită chiar şi atunci când este folosit vizorul pentru realizarea de fotografii, glizarea pe ecran atunci când este stins stabilind punctul de focalizare. Construcţia a fost de asemenea actualizată, împrumutând elemente de la modelul full-frame A7 II, cu un grip îmbunătăţit, un suport pentru obiective mai rezistent, buton de declanşare mai mare şi butoane personalizabile.

Cei care îşi doresc un aparat foto compact, pe care să îl poţi purta cu uşurinţă într-un buzunar sau o geantă de dimensiuni mici pot opta însă pentru Sony Cybershot RX100 V. Acesta vine cu un sistem de focalizare rapidă şi 315 puncte de focalizare, care acoperă 65% din cadru. Spre diferenţă de fratele său mai mare, RX100 V poate înregistra până la 24 cadre pe secundă cu un maximum de 150 de fotografii în rafală.

Senzorul Exmor RS CMOS cu cip DRAM asigură posibilitatea de a realiza filmări în rezoluţia 4K, în timp ce obiectivul Vario-Sonnar T f/1.8 cu focală 24-70 mm sugerează performanţă ridicată de captură chiar şi în lumină artificială. De asemenea, procesorul de imagine BIONZ X ajută utilizatorii să capteze clipuri încetinite de până la 1.000 de cadre pe secundă.

Modelului Sony a6500 va fi lansat în decembrie şi va costa 1.700 euro în versiune body şi 2.800 euro alături de obiectivul SEL1670Z. Cei care preferă camera compactă RX100 V vor trebui să scoată din buzunar 1.200 euro, începând cu luna noiembrie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult