Sony NEX-5T – un upgrade pentru mirrorless-ul cu modul WiFi

27.08.2013
Sony NEX-5T - un upgrade pentru mirrorless-ul cu modul WiFi

În luna septembrie a anului trecut, Sony anunţa mirrorless-ul NEX-5R, introducând pentru prima dată un modul WiFi în acest segment. Odată cu acesta venea şi suportul pentru aplicaţiile PlayMemories Camera. Aparatul de faţă nu este altceva decât un upgrade minor pentru respectivul model. Sony NEX-5T aduce în plus doar suport NFC, pentru conectarea rapidă a aparatului foto la smartphone sau tabletă. În rest specificaţiile au rămas neschimbate. Senzorul cu focalizare hibridă are o rezoluţie de 16,1 MP, iar ecranul tactil de pe spate este rabatabil.

Sony NEX-5T - un simplu upgrade pentru NEX-5R

În comparaţie cu modelul anterior, Sony NEX-5T va fi oferit în kit cu un obiectiv mai compact. Este vorba despre cel de 16-50 mm motorizat, o obiectiv cu un profil mult mai redus. El se potriveşte bine cu acest aparat, care are un body foarte compact. De asemenea, preţul de lansare va fi puţin mai scăzut. Cei care au deja obiective cu montură E şi vor doar body-ul vor plăti 550 $. Kit-ul cu obiectivul menţionat va costa 700 $ peste ocean. Aparatul foto NEX-5T va fi disponibil pe piaţă în luna septembrie.

Sony NEX-5T - un mirrorless foarte compactSony NEX-5T - ecranul tactil, rabatabil

 

Alături de mirrorless-ul de mai sus, Sony a prezentat şi trei obiective noi pentru seria NEX. Dacă vrem să fim corecţi, trebuie să spunem că unul dintre ele nu este chiar nou. Obiectivul de 50 mm cu F1.8 este deja pe piaţă, însă acum este oferit cu carcasă de culoare neagră. Foarte interesant este noul obiectiv zoom din seria G cu focală de 18-105 mm şi F4. El are motor intern, controlat cu un buton lateral, la fel ca la obiectivul de kit 16-50 mm. Creat special pentru filmări, el este silenţios atunci când focalizează şi schimbă distanţa focală. Mai mult, mişcarea lentilelor are loc doar în interiorul obiectivului, lungimea aceastuia fiind fixă în timpul utilizării. Preţul său va fi de 600 $.

Obiectivul de 18-105 mm cu F4

Cei ce doresc un obiectiv excepţional pentru aparatul lor mirroless Sony NEX vor primi în luna următoare un asemenea dispozitiv. Este vorba despre un obiectiv de 16-70 mm, semnat Carl Zeiss Vario-Tessar T*. El are F4 şi sistem de stabilizare a imaginii integrat. Carcasa metalică va fi disponibilă doar în culoarea neagră, iar zoom-ul este controlat doar mecanic. Când spui Carl Zeiss, te gândeşti automat şi la un preţ pe măsură, iar obiectivul de faţă nu este ieftin. El va costa 1.000 $ şi va intra pe piaţă spre sfârşitul lunii septembrie.

Obiectivul Carl Zeiss de 16-70 mm cu F4

Urmărește Go4IT.ro pe Google News