Go4News: GoPro a anunţat Hero 5 Black, Hero 5 Session, drona Karma şi serviciul cloud GoPro Plus

20.09.2016

GoPro a anunţat în mod oficial noua gamă de camere de acţiune Hero 5, alături de prima dronă a companiei numită Karma. Ştiam deja de ceva vreme că aceste produse vor fi anunţate în această toamnă, însă anunţul oficial a venit cu o serie de surprize precum un serviciu cloud numit GoPro Plus, cât şi detalii despre interoperabilitatea camerelor de acţiune cu drona şi cu noul GoPro Grip, un stabilizator de imagine activ.

Cele mai aşteptate produse de la GoPro au fost cu siguranţă noile camere Hero 5. Acestea sunt două la număr, Hero 5 Session şi Hero 5 Black, modelele HD şi Silver fiind lăsate în urmă. Cele două camere de acţiune sunt rezistente la apă fără , beneficiază de capabilităţi de filmare în rezoluţie 4K şi comenzi vocale.

Hero 5 Black este modelul de top, dedicat celor care îşi doresc cea mai performantă cameră de acţiune a companiei. Aceasta vine echipat cu un touchscreen de 2” pe partea din spate, 3 microfoane pentru înregistrarea de sunet Stereo, GPS pentru geolocalizare. Capabilităţile camerei nu au fost îmbunătăţite cu mult, fiind echipată cu un senzor de 12 megapixeli care filmează în 4K la 30 de cadre pe secundă, însă poate acum să înregistreze fotografii în format RAW. Designul s-a schimbat foarte mult la exterior, camera fiind acum realizată dintr-un plastic cauciucat, care asigură rezistenţă la apă fără o carcasă suplimentară.

Modelul Hero 5 Session, în schimb păstrează dimensiunile generaţiei precedente, oferind însă majoritatea capaiblităţilor noi din modelul Black. Senzorul de 10 megapixeli poate înregistra doar fotografii compresate, însă rezoluţia video este tot 4K la 30 de cadre pe secundă.

Deşi nu a fost tocmai o surpriză, drona Karma a reuşit să uimească în timpul prezentării. Aceasta vine cu un design compact care se pliază, fiind livrată într-un ghiozdan cu spumă pentru a proteja împotriva şocurilor. Aceasta oferă 20 de minute de autonomie şi include în pachet o telecomandă cu touchscreen şi două joystick-uri, un stabilizator pentru camere GoPro detaşabil (drona este compatibilă cu modelele GoPro Hero 4 şi 5) şi un mâner pe care să ataşezi stabilizatorul atunci când îl foloseşti separat de dronă. Telecomanda nu necesită utilizarea unui smartphone, însă există o aplicaţie de smartphone care asigură strict controlul stabilizatorului pentru a mişca independent camera de Karma.

Pe lângă aceste noi dispozitive, GoPro a venit şi cu o serie de accesorii interesante, precum o telecomandă foarte mică numită Remo, care poate fi ataşată de un breloc. Aceasta este rezistentă la apă, beneficiază de un buton şi de un microfon pentru control vocal. De asemenea, compania oferă Quik Key, un cititor pentru carduri pe port Lightning pentru transfer pe smartphone-uri Apple.

Nu în ultimul rând, aplicaţia de mobil Quik va beneficia de integrare cu serviciul cloud GoPro Plus, care va păstra 35 de ore de materiale video, accesibile de oriunde. Formatul video va fi însă limitat la rezoluţie 1080p.

Preţurile pentru noile produse sunt după cum urmează: 429,99 euro pentru GoPro Hero 5 Black, 329,99 euro pentru Hero 5 Session, 869,99 euro pentru drona Karma, 89,99 euro pentru telecomanda Remo şi 34,99 euro pentru cititorul de carduri. Nu în ultimul rând, Karma va fi livrată şi în două pachete speciale, alături de camere GoPro Hero 5: Karma + Hero 5 Session şi Karma + Hero 5 Black, la preţuri de 999, respectiv 1099 dolari americani. Preţurile pentru pachete în Europa nu au fost încă confirmate. De asemenea, serviciul cloud GoPro Plus va costa 5 dolari pe lună în Statele Unite, urmând ca preţul pentru alte regiuni să fie anunţat odată cu disponibilitatea sa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult