GoPro a anunţat camera de acţine Hero 6 şi camera Fusion pentru filmări la 360 de grade

29.09.2017
GoPro a anunţat camera de acţine Hero 6 şi camera Fusion pentru filmări la 360 de grade

GoPro Hero 6 a ajuns în anumite magazine din Canada încă de săptămâna trecută, însă abia acum aflăm detaliile despre aceasta pe căi oficiale. Producătorul de camere de acţiune a prezentat noul său produs de top, alături de o nouă cameră pentru filmări la 360 de grade numită Fusion, pe care am mai văzut-o în trecut, însă despre care nu ştiam mare lucru în afară de design.

Noul Hero 6 nu este foarte diferit la exterior faţă de modelul de anul trecut. Acesta adoptă aceeaşi carcasă din plastic cauciucat, rezistentă la apă şi cu un display touchscreen pe partea din spate. Ce s-a schimbat este interioru. Avem acum de a face cu un chipset proprietar numit GP1, care oferă posibilitatea de a realiza filmări la viteze mult mai mari. Rezoluţia principală (şi maximă) este tot 4K pe noul Hero 6, însă framerate-ul a crescut la 60 de cadre pe secundă. Un pas mai jos avem 2.7K la 120 cadre pe secundă, iar în Full HD avem filmări la 240 cadre pe secundă. Acesta vor oferi posibilitatea de a realiza clipuri video cu efect de încetinire la rezoluţii foarte mari.

Alte funcţii noi pentru Hero 6 sunt „touch-zoom” pe ecranul tactil, stabilizare îmbunătăţită oferită de chipset-ul GP1, iar vitezele de transfer sunt acum de trei ori mai mari, deci descărcarea materialelor pe un computer nu va mai dura la fel de mult. Nu în ultimul rând, Hero 6 primeşte noi comenzi vocale, iar performanţa în lumină slabă ar trebui să fie mult mai bună. Preţul este de 499 dolari, la fel ca modelul Hero 5 lansat anul trecut (care probabil că se va ieftini sau va dispărea de pe piaţă acum).

Fusion însă este un concept nou pentru GoPro. Compania nu a oferit până acum o soluţie dedicată pentru filmări la 360 de grade, sugerând folosirea a două sau mai multe camere GoPro normale pentru realizarea de clipuri de acest gen. Fusion vine într-un corp semnificativ mai mare decât Hero 6 şi beneficiază de doui senzori de captură. Camera poate înregistra filme la 360 de grade în rezoluţie 5.2 K la 30 de cadre pe secundă, sau 3K la 60 de cadre pe secundă. De asemenea, fotografiile sunt realizate la rezoluţia de 18 megapixeli, iar corpul camerei este rezistent la apă la adâncimi de până la 5 metri.

Fiind un produs GoPro, Fusion va fi compatibil cu majoritatea accesoriilor lansate în trecut. Software-ul OverCapture va oferi posibilitatea de a scoate şi material „tradiţional” din camera Fusion, chiar dacă acesta a fost înregistrat în 360 de grade. Toate acestea vin însă cu un cost destul de ridicat: 699 dolari americani.

GoPro Hero 6 intră deja la vânzare începând de astăzi (pentru o parte dintre clienţi a fost disponibilă de mai bine de o săptămână), în timp ce Fusion va ajunge în magazine în luna noiembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult