Navitel R600 - o cameră auto de calitate, potrivită pentru cei care folosesc pentru prima dată un astfel de dispozitiv [REVIEW]

PERFORMANŢE ŞI UTILIZARE

Revenind la setări, nu sunt multe elemente care trebuie ajustate înainte de prima utilizare a camerei. Meniul principal se accesează prin apăsarea butonului fizic dedicat (MENU). Pe ecran apar şase iconiţe: Record, Capture, Menu, Video, Photo şi Time.

În secţiunea Menu se setează în detaliu camera. Se pot alege: calitatea filmării (implicit 1.080p), dimensiunile imaginilor realizate (max. 12 MP) sau sensibilitatea pentru senzorul G (G-sensor). Tot acolo mai găsim o setăre importantă. Este vorba despre Loop Recording. Când cardul de memorie este plin şi funcţia Loop activată, camera începe să înregistreze din nou peste fişierele cele mai vechi. Utilizatorul poate alege din setări, la secţiunea Loop, durata maximă pentru fiecare filmare: 1, 3 sau 5 minute.

Funcţia G-sensor este necesară pentru detecţia mişcării, de aceea eu am setat-o pe high. Aceasta protejează înregistrarea aflată în curs de realizare în cazul unui accident şi detectează: acceleraţia subită, frânarea bruscă sau coliziunea. Înregistrările protejate pot fi găsite în directorul SOS de pe cardul de memorie.

Camera porneşte imediat după ce este conectată la priză, iar după ce este scoasă cheia din contact se opreşte singură în 12 secunde. 

Calitatea imaginilor realizate cu Navitel R600 este foarte bună, după cum puteţi vedea în mostrele de mai jos. Din păcate nu am prins şi o zi însorită pe parcursul testelor, aşa că am înregistrat noaptea şi într-o zi cu cer acoperit.

Filmare noaptea:

Filmare ziua:

CONCLUZIE

Deşi deţin un model mai avansat de cameră auto, Nextbase 4063, nu i-am simţit lipsa în perioada în care am folosit Navitel R600, deoarece acest model include funcţiile de bază ale unui asemenea dispozitiv şi îşi face treaba foarte bine. Am apreciat faptul că senzorul G de pe acest model este mai sensibil şi precis decât pe alte camere auto DVR pe care am avut ocazia să le folosesc. Pe parcursul testelor nu am avut niciun fel de problemă de fiabilitate cu modelul Navitel. Nu s-a oprit neaşteptat, nu s-a restartat şi nu a ratat niciun moment din timpul petrecut în trafic. Cred că R600 este o cameră excelentă mai ales pentru cei care folosesc prima dată un astfel de dispozitiv, deoarece setarea şi utilizarea zilnică sunt foarte simple, iar dispozitivul pare să fie unul fiabil.

Părţi pozitive plus
  • + Calitate bună a filmărilor
  • + Unghi larg de vizualizare
  • + Suportă carduri cu capacitate maximă de 256 GB
  • + Senzor G precis, care funcţionează ireproşabil
  • + Uşor de utilizat
Părţi negative minus
  • Conectorul pentru priza maşinii nu dispune de slot USB
  • Suportul pentru parbriz se lipeşte cu adeziv; prefer ventuzele
  • Are port „arhaic” mini-USB