Proiector pentru telefoanele mobile

Proiector pentru telefoanele mobile

Adevăraţii cinefili vor jubila la aflarea veştii că în curând vor avea propriul lor cinematograf pe telefonul mobil. În acest scop nu vor avea nevoie decât de un telefon capabil să ruleze filme şi un mic proiector care să trasfere imaginea pe perete.

Un astfel de proiector a fost prezentat la CTIA Wireless, expoziţie ce se desfăşoară săptămâna aceasta în Las Vegas. Un reprezentant al producătorului, compania americană Microvision Inc, a proiectat imaginea unui film redat pe un telefon mobil de la o distanţă de 1.8 metri. Imaginea proiectată avea aceeaşi diagonală, 1.8 metri.

Proiector pentru telefoane mobile

Calitatea imaginii a fost foarte bună în condiţii de luminozitate redusă dar, ca şi în cazul proiectoarelor standard, a devenit mai puţin vizibilă când nivelul luminozităţii din cameră a crescut. Spre deosebire de proiectoarelor standard însă, cel pentru telefoane mobile emite raze laser roşii, verzi şi albastre ce se deplasează foarte rapid pe o rază de unmilimetru pătrat, formând astfel imaginea.

Reprezentanţii companiei producătoare încearcă să ne liniştească şi în ceea ce priveşte consumul. Un astfel de proiector ar trebui să reziste 2.5 ore, suficient cât să pierzi finalul de la Lord of the Rings.

Un astfel de proiector va putea fi cumpărat pentru aproximativ 300 -400 de dolari prin intermediari precum Motorola.

Cei de la Microvision Inc susţin că deja lucrează la un proiector şi mai mic decât cel prezentat la CTIA Wireless, care să poată fi integrat în telefonul mobil. Acesta ar urma să fie gata în 2009 şi să ducă la creşterea preţului unui telefon cu până la 100 de dolari. Problema în acest caz va fi bateria telefonului care va trebui să susţină şiproiectorul integrat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News