Xiaomi anunţă Yi Action Camera, un concurent pentru GoPro Hero

03.03.2015
Xiaomi anunţă Yi Action Camera, un concurent pentru GoPro Hero

Deşi ne-am obişnuit să auzim de Xiaomi doar atunci când anunţă smartphone-uri cu specificaţii de top, dar la un preţ redus, de data aceasta compania din China a dezvăluit o cameră video pentru sportivi. Este vorba despre Yi Action Camera, care va intra în concurenţă directă cu seria de camere Hero de la GoPro. Având în vedere preţul şi specificaţiile tehnice, americanii ar trebui să intre în defensivă repede, dacă vor să evite probleme mai târziu.

Xiaomi va lansat în curând Yi Action Camera în China, la un preţ de 399 de yuan, echivalentul a 65 de dolari americani. Pentru un preţ atât de scăzut, cei care vor cumpăra acest produs vor putea capta imagini statice la 16 megapixeli şi vor putea filma în rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) la 60 de cadre pe secundă, graţie unu senzor Sony Exmor R. Competitorul direct, cel mai ieftin model Hero de la GoPro, oferă pentru 130 de dolari doar filmări Full HD la 30 de cadre pe secundă şi fotografii la 5 megapixeli.

De asemenea, Yi Action Camera vine cu 64 GB spaţiu de stocare intern , spre diferenţă de oferta GoPro, care nu oferă stocare internă ci acceptă doar carduri microSD de până la 32 GB. Camera de la Xiaomi este rezistentă la apă pentru adâncimi de maxim 40m şi vine şi alături de o aplicaţie pentru smartphone pentru control de la distanţă (prin WiFi şi Bluetooth) şi editare a materialelor înregistrate. Nu sunt însă incluse în pachet capete de prindere pentru diverse activităţi, însă compania promite că vor fi disponibile în magazine tot felul de astfel de accesorii. Pentru 100 de yuan în plus, compania va oferi şi un selfie stick pentru cei interesaţi de varianta „travel edition”.

Momentan, Xiaomi nu are planuri pentru a lansa Yi Action Camera în afara Chinei, însă în ultima perioadă a început să îşi promoveze atât smartphone-urile, cât şi alte produse pe plan internaţional. Poate că în viitorul apropiat vom vedea smartphone-uri şi camere Xiaomi în magazine lângă branduri precum Samsung, HTC, Sony sau Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult