Cea mai lungă filmare timelapse din spaţiu, de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

28.11.2018
Cea mai lungă filmare timelapse din spaţiu, de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Cu ocazia aniversării de 20 de ani de la lansarea pe orbita Pământului a Staţiei Spaţiale Internaţionale, Agenţia Spaţială Europeană a lansat un clip video filmat de la bordul acesteia, care prezintă un peisaj impresionant. Filmarea de tip timelapse a fost realizată de către astronautul Alexander Gerst, care ne-a mai bucurat săptămâna aceasta cu un alt timelapse de la bordul staţiei, care prezenta lansarea unei rachete de pe Pământ.

Clipul video publicat de ESA este cel mai lung timelapse filmat în spaţiu, având o durată de 15 minute. Desigur, filmarea lui a durat mult mai mult de atât, imaginile fiind redate la o viteză de 12,5 ori mai mare. Astfel, chiar dacă noi putem urmări imaginile într-un timp relativ scurt, acestea au fost capturate pe parcursul a aproximativ trei ore.

Staţia Spaţială se mişcă pe orbita Pământului cu o viteză ed 28.800 km/h şi face o rotaţie completă în numai 90 de minute. Astfel, clipul de faţă ne prezintă două rotaţii complete în jurul planetei. Peste materialul filmat a fost suprapusă şi o hartă în timp real, care arată poziţia Staţiei Spaţiale Internaţionale în momentul filmării, iar din când în când apar şi numele oraşelor peste care aceasta trece.

În ultima săptămână s-au întâmplat mai multe evenimente în spaţiu, iar astronauţii din generaţia mai nouă reuşesc să ne împărtăşească din experienţele lor datorită conturilor de social media.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult