AMD a anunţat detalii despre Ryzen: data de lansare, preţuri pentru România

23.02.2017
AMD a anunţat detalii despre Ryzen: data de lansare, preţuri pentru România

AMD a lansat în sfârşit detalii oficiale despre noua serie de procesoare Ryzen. Acestea au fost prezentate în detaliu, au primit o dată de lansare şi preţuri oficiale, singurul lucru pe care trebuie să îl mai aşteptăm fiind testele de performanţă. Compania pare să poziţioneze pe piaţă agresiv modelele din seria 7, primele care vor ajunge pe rafturile magazinelor, cu preţuri competitive în faţa ofertei Intel, fără să facă compromisuri la capitolul performanţă.

Începând cu data de 2 martie, AMD va începe să livreze prin intermediul magazinelor de specialitate procesoarele AMD Ryzen 7. Acestea vin în trei variante, care sunt introduse pe piaţă la preţuri foarte atractive pentru puterea pe care o oferă. Avem astfel de a face cu Ryzen 7 1800X, Ryzen 7 1700 X şi Ryzen 7 1700. Acestea reprezintă gama superioară (prosumer/enthusiast) de produse Ryzen, urmând ca în lunile următoare să fie lansate şi seriile Ryzen 5 (Performance) şi Ryzen 3 (Mainstream), care vor ţinti către preţuri mai mici.

Toate cele trei procesoare care vor fi lansate săptămâna viitoare sunt echipate cu 8 nuclee şi 16 linii de execuţie, diferenţele între cele trei modele fiind reprezentate de frecvenţele standard şi consumul de energie.

Ryzen 7 1800X este vârful de gamă al noii linii de procesoare AMD, fiind tactat la 3,6 GHz. Acesta poate ajunge în modul Boost până la 4.0 GHz şi este recomandat pentru un consum de energie de 95W. Acesta va intra în oferta magazinelor din România la preţul recomandat de 2550 lei. Modelul 1700X coboară o treaptă, fiind setat din fabrică la frecvenţa de 3,4 GHz şi atingând 3,8 GHz în Boost, cu un consum tot de 95W, însă preţul său este semnificativ mai mic: 1.999 lei. În cele din urmă Ryzen 7 1700 (fără X) va porni de la frecvenţa de 3.0 GHz şi va atinge 3,7 GHz în boost, însă consumul său scade la 65W. Preţul pentru acest model este de 1.659 de lei, iar în pachet este inclus şi cooler-ul Wraith Spire.

Şi că tot veni vorba despre coolere, AMD a anunţat două noi modele de soluţii de răcire proprietare pentru gama Ryzen. Wraith Spire va fi inclus în cutia lui Ryzen 7 1700 şi promite un nivel de zgomot de 32 decibeli. Modelele 1700X şi 1800X vin fără cooler în cutie, fiind dedicate utilizatorilor care oricum ar apela la o soluţie aftermarket. Un alt model nou de cooler AMD este Wraith Stealth, care probabil că va fi integrat în pachetele procesoarelor din gamele Ryzen 5 şi Ryzen 3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult