AMD prezintă Radeon Vega Frontier Edition, cel mai puternic accelerator grafic al companiei

Destinat folosirii în aplicaţii de proiectare, inteligenţă artificială şi procesarea volumelor mari de date, Radeon Vega Frontier Edition oferă o putere de procesare de 13 TFLOP (fp32) şi dispune de 16 GB memorie HBM2 cu o lăţime de bandă de 480GB/s.

Dezamăgind fanii care aşteptau cu nerăbdare lansarea unui nou accelerator grafic pentru jocuri, AMD a prezentat prima iteraţie a nucleului Vega 10 drept un produs adresat îndeosebi profesioniştilor, fapt ce implică şi un preţ pe măsură.

Înlocuitor pentru nucleul Fiji XT folosit cu seria Fury X de acceleratoare grafice, nucleul Vega 10 dispune de 4096 procesoare de shader funcţionând la 1525 MHz, respectiv 2 sau 4 module de memorie HBM2 pentru 8GB sau 16GB memorie video. Proiectat pentru un consum de energie ce poate atinge 300W, Radeon Vega Frontier Edition foloseşte un sistem de răcire dual-slot şi doi conectori PCI-E cu 8 pini pentru alimentare.

AMD pune la dispoziţie şi o versiune Radeon Vega Frontier Edition LCS prevăzută cu sistem de răcire cu lichid, permiţând un nivel de zgomot mai redus şi instalarea în carcase cu posibilităţi limitate de ventilare.

AMD va lansa oficial acceleratoarele Radeon Vega Frontier edition în cadrul expoziţiei Computex 2017, programată pentru luna viitoare.