ASUS prezintă plăcile grafice GeForce RTX 2080 Ti şi 2080, în ediţie ROG Strix, Turbo şi Dual

21.08.2018
ASUS prezintă plăcile grafice GeForce RTX 2080 Ti şi 2080, în ediţie ROG Strix, Turbo şi Dual

Disponibile la precomandă şi livrate începând cu luna septembrie, noile plăci grafice vine echipate pentru gaming la rezoluţie 4K, sunt VR-ready şi folosesc sisteme de răcire îmbunătăţite.

ASUS lansează plăcile grafice Republic of Gamers (ROG) Strix, ASUS Dual şi ASUS Turbo, construite pe noua platformă NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti şi RTX 2080. Acestea folosesc noul timp de memorie GDDR6 şi includ tehnologia VirtualLink pentru conexiuni rapide, cu un singur fir, fiind concepute pentru viitoarea generaţie de căşti VR.

Noile plăci grafice NVIDIA GeForce RTX au la bază arhitectura de GPU NVIDIA Turing, oferind accelerarea algoritmilor de inteligenţă artificială şi posibilitatea de programare a fluxului de date. 

Noile plăci grafice GeForce RTX dau startul unei noi generaţii uimitoare de jocuri şi aduc o experienţă imersivă, iar noi suntem incredibil de bucuroşi că ASUS continuă să construiască pe baza experienţei şi inovaţiei pe care a adus-o în industrie”, a spus Justin Walker, directorul diviziei GeForce desktop a NVIDIA. „Fiecare serie de produse ROG şi ASUS întâlneşte nevoile mai multor categorii de gameri care vor aprecia cu siguranţă designul nou şi noile tehnologii de răcire care îi vor ajuta să aibă parte de o experienţă nouă de joc pe PC”.

Plăcile grafice ASUS Dual GeForce RTX 2080 Ti şi 2080 sunt dotate cu ventilatoare cu pale brevetate Wing. Tehnologia a fost adusă pe plăcile grafice Dual de la seria de ROG Strix şi îmbunătăţeşte presiunea aerului, are niveluri scăzute de zgomot şi certificare IP5X de rezistenţă la praf.

Sistemul de răcire cu design tip 2.7-slot măreşte suprafaţa totală de răcire cu 20% pentru plăcile ROG Strix şi cu peste 50% la plăcile Dual, comparativ cu generaţiile anterioare de plăci video.

ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti şi 2080

Plăcile grafice ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti şi 2080 se pretează pentru configuraţii cu mai multe plăci grafice sau alte elemente care împiedică fluxul de aer. Astfel, Turbo GeForce RTX 2080 Ti şi 2080 au optimizări de design care îmbunătăţesc circulaţia aerului şi cresc durabilitatea. Printre upgrade-uri se numără un ventilator de 88 mm IP5X cu sistem dublu de susţinere şi un nou design de garnitură care permite un flux mai mare de aer care intră în ventilator, chiar şi când acesta este lipit de sticla carcasei sau de alte plăci grafice.

PREŢ ŞI DISPONIBILITATE

Plăcile grafice ROG Strix, ASUS Dual, ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti şi RTX 2080 vor fi disponibile la vânzare de la jumătatea lunii septembrie. Campania de precomandă a început din data de 20 august şi include modelele Dual GeForce RTX 2080 TI OC Edition, Turbo GeForce RTX 2080 TI, ROG Strix GeForce RTX 2080 OC Edition şi Dual GeForce RTX 2080 OC Edition.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult