InFocus Kangaroo: un PC cât un smartphone

InFocus Kangaroo: un PC cât un smartphone

InFocus a anunţat un nou computer de dimensiuni reduse. Este vorba despre Kangaroo, o unitate de dimensiunile unui smartphone, care rulează Windows 10 şi poate funcţiona chiar şi fără alimentare de la priză, graţie unui acumulator intern. Acest computer nu este cu mult diferit faţă de soluţiile de PC-on-a-stick din ultima perioadă, avantajul său fiind un număr mai mare de port-uri.

InFocus Kangaroo are la bază un procesor Intel Atom x5-Z8500 la 2,24 GHz, 2 GB memorie RAM DDR3, 32 GB spaţiu de stocare intern şi un locaş microSD care oferă suport pentru carduri de maximum 128 GB. Desigur, conxiunile Bluetooth 4.0 şi WiFi 802.11 ac nu puteau să lipsească, însă spre diferenţă de alte computere asemănătoare, Kangaroo integrează şi un senzor de amprentă pentru securizare a datelor. Conform specificaţiilor oficiale, computerul poate să funcţioneze timp de 4 ore folosind bateria internă şi poate afişa conţinut pe display-ul tabletelor cu iOS prin intermediul unui software proprietar numit OSLinx.

Conectorii USB 2.0, USB 3.0 şi HDMI sunt incluşi într-un dispozitiv separat, numit Kangaroo Dock, care poate fi detaşat în orice moment. Acesta vine a pachet cu unitatea principală şi se conectează la Kangaroo folosind un port proprietar cu 40 de pini. Kangaroo cântăreşte doar 200 de grame, putând fi cărat în orice buzunar sau geantă, însă atunci când sunt ataşate cablul de alimentare şi accesoriul Dock, poate ajunge la 470 de grame, puţin mai mult decât o tabletă obişnuită.

Probabil cel mai atrăgător aspect al lui Kangaroo este preţul de numai 99 de dolari. Acesta este disponibil pentru comandă chiar acum de pe site-ul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult