Intel SSD 545 – capacitate de stocare mărită şi preţuri competitive

Intel SSD 545 - capacitate de stocare mărită şi preţuri competitive
Inlocuind seria Intel SSD 540 anunţată anul trecut, noua ofertă de SSD-uri accesibile de la Intel oferă capacităţi de stocare între 128 GB şi 2 TB.
 
Recomamdate prin preţul accesibil şi fiabilitatea specifică produselor Intel, noile dispozitive de stocare folosesc chip-uri de memorie ultra-dense, cu pânâ la 64 straturi NAND flash suprapuse. Folosind mai puţine module fizice, SSD-urile cu format 2.5” pot oferi capacităţi de stocare mărite la un preţ mai bun. Spre exemplu, modelul Intel SSD 545 cu 512 GB capacitate de stocare poate fi obţinut la preţul de 180 dolari, apropiat celul solicitat pentru modelul de 240 GB lansat anul trecut. 

 

 
Vitezele de transfer de 550 MB/s la operaţiile de citire a datelor, respectiv 500MB/s la cele de scriere, sunt apropiate limitei teoretice oferită de interfaţa SATA III şi scomparabile altor modele de SSD-uri cu preţ similar.
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult