Mic dar voinic: noul sistem Shuttle P2 3700

Computerul a devenit o necesitate pentru omul secolului XXI. De aceea tot mai mulţi încep să aibă un astfel de dispozitiv pe acasă. Cu toate acestea unele persoane sunt mai pretenţioase şi doresc atât performanţă sporită cât şi spaţiu cât mai puţin ocupat de PC. Pe aceştia îi putem sfătui să achiziţioneze un Notebook sau dacă nu, să ia în cosiderare soluţia oferită de Shuttle: computerul de tip Small Form Factor.

Shuttle P2 3700

Ce este acesta? Pe scurt, e un dektop miniaturizat, care ocupă puţin loc în cameră şi care la nevoie poate fi destul de uşor de transportat. Şi una din ultimele creaţii ale celor de la Shuttle este modelul P2 3700, ce înglobează diverse soluţii tehnologice de ultimă oră şi este adresat consumatorului pretenţios sau gamer-ului înrăit.

Shuttle P2 3700

Da, Shuttle-ul este mic. Cât de mic? Cu dimensiuni de 325 (L) x 210 (W) x 220 (H) cm şi o greutate de 3,6 kg sigur nu vă veţi împiedica niciodată de el. Totuşi, tocmai datorită acestei miniaturizări, produsele Shuttle au întâmpinat diverse probleme pe parcursul anilor. Stabilitatea şi fiabilitatea sistemelor le-au dat dureri de cap, pentru că spaţiul liber din interiorul carcasei, fiind foarte redus, împiedica o ventilaţie şi răcire corespunzătoare a componentelor. Dacă se mai adăugau ventilatoare, creştea nivelul de zgomot şi iar nu era bine. Astfel, tehnicienii celor de la Shuttle au experimentat diverse soluţii de design atât intern şi extern, ajungând în timp la dimensiunile de azi, combinate cu un nivel ridicat de performanţă şi silenţiozitate.

Shuttle 17Pe lângă sistemul propriu zis, Shuttle oferă clienţilor şi multe periferice atractive şi folositoare. De exemplu un set de genţi, de bună calitate, destinate transportului mai uşor a sistemului şi a monitorului. Care monitor? Păi, sistemul vine împreună cu un monitor Shuttle 17" LCD XP17. Putem alege şi un altul mai mare, dar pentru portabilitate acesta este perfect. Designul vă va impresiona cu siguranţă, şi desigur că nici la capitolul performanţe nu stă deloc prost: rezoluţie maximă de 1280 x 1024 px, timp de răspuns de 8 ms şi contrast 450:1.