Noile Apple iMac, Mac Mini şi Mac Pro

04.03.2009
Noile Apple iMac, Mac Mini şi Mac Pro

După infuzia de laptopuri “dintr-o bucată” (unibody) – MacBook, MacBook Pro şi MacBook Air, Apple anunţă astăzi lansarea noilor modele din segmentul desktop: iMac 20”, iMac 24”, Mac mini şi Mac Pro.

Sistemul nostru de referinţă, iMac 24”, cu o capacitate de stocare şi memorie de două ori mai mare este acum disponibil la cel mai bun raport preţ-performanţe” a declarat Tim Cook, COO Apple. „Iar Mac mini nu este doar cea mai convenabilă soluţie financiară Mac, ci şi computerul cu cel mai mic consum de energie electrică.

Noul iMac 24” oferă un display cu 30% mai mare şi de două ori mai multă memorie şi spaţiu de stocare, la preţul unui iMac de 20” din generaţia anterioară. iMac 24” are în configuraţie procesoare Intel Core 2 Duo, 4GB memorie DDR3 la 1066 MHz şi HDD de 640 GB sau 1TB. Soluţiile grafice sunt diverse: fie optezi pentru nVidia (GeForce GT 120 sau GeForce GT 130), fie pentru ATI Radeon HD 4850.

Apple iMac

Mac mini este un desktop minuscul ce măsoară doar 15,25 x 15,25 x 5 cm. Beneficiind de puterea procesoarelor grafice integrate NVIDIA GeForce 9400M disponibile şi pe notebook-urile din gama MacBook, Mac mini poate oferi o performanţă grafică de până la 5 ori mai mare decât generaţia anterioară.

Apple Mac mini

În fine, noul Mac Pro este un server puternic ce oferă de două ori mai multă performanţă decât cel din generaţia anterioară, mulţumită componentelor de ultimă oră dirijate de două procesoare quad-core – în total opt nuclee fizice.

Apple Mac Pro

Informaţiile privind preţul şi disponibilitatea în România a modelelor anunţate vor fi comunicate ulterior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News