Noile plăci video NVIDIA ar putea fi prezentate în cadrul convenţiei Hot Chips

04.06.2018
Noile plăci video NVIDIA ar putea fi prezentate în cadrul convenţiei Hot Chips

NVIDIA a lansat în urmă cu doi ani arhitectura Pascal, care a adus o îmbunătăţire foarte mare a performanţei faţă de modelele Maxwell. De atunci, gama de plăci video GeForce bazate pe Pascal s-a extins, de la modele high-end, până la modele mid-range şi entry-level, cât şi la variante premium precum Titan Xp şi 1080 Ti. Utilizatorii aşteaptă însă un upgrade, iar prima ocazie de a vedea noua tehnologia NVIDIA ar putea fi la Hot Chips, convenţia anuală, unde compania vorbeşte despre tehnologia sa.

Pagina oficială Hot Chips a listat un eveniment numit „NVIDIA’s Next Generation Mainstream GPU”, pe care l-a scos la scurt timp din program, sugerând că a fost o eroare. Pe de-o parte există posibilitatea ca respectiva conferinţă să fi fost listată din greşeală, fără ca NVIDIA să plănuiască un asemenea eveniment, în timp ce rămâne posibilitatea ca NVIDIA să fi cerut eliminarea listării pentru că se referă la tehnologie încă neanunţată.

În trecut, NVIDIA a prezentat noile sale arhitecturi în cadrul Hot Chips doar după ce acestea erau deja anunţate. Astfel, zvonurile care sugerau o dezvăluire a noii arhitecturi de GPU în luna iulie ar putea avea o bază reală, având în vedere că prezentarea de la Hot Chips urma să aibă loc în luna august.

Desigur, simpla prezentare a tehnologiei nu înseamnă că NVIDIA va lansa plăci video noi prea curând. De fapt, compania preferă să prezinte noile sale capabilităţi cu mai mult timp înainte, după care să înceapă lanţul de lansări, începând cu modele high-end, şi ajungând în timp la modele mai accesibile pentru „gamerii de rând”.

Cert este că NVIDIA va lansa o nouă generaţie de plăci video cândva în viitorul apropiat, cel mai probabil înainte de finalul anului 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult