Plăcile video GeForce GTX 1050 şi GTX 1050 Ti, disponibile şi în versiuni pentru laptopuri

Plăcile video GeForce GTX 1050 şi GTX 1050 Ti, disponibile şi în versiuni pentru laptopuri

Nvidia anunţă disponibilitatea plăcilor video GeForce GTX 1050 Ti şi GTX 1050 pentru sisteme laptop, echipate cu acelaşi tip de GPU şi funcţionalităţi ca variantele pentru descktop.

Echipate cu GPU bazat pe arhitectura Pascal, modelele GeForce GTX 1050 pot fi instalate în laptop-uri cu o grosime de numai 17 milimetri şi dispun de îmbunătăţiri precum NVIDIA BatteryBoost, pentru o autonomie superioară a bateriei.

Noile laptopuri dotate cu GTX 1050 sau 1050 Ti promit o experienţă rapidă de gaming, având următoarele caracteristici:

  • Performanţe şi eficienţă energetică de până la 3x mai bune decât în cazul generaţiei anterioare de plăci video.
  • Gaming 1080p la 60 FPS şi suport pentru cele mai noi facilităţi DirectX 12
  • Tehnologii grafice avansate precum NVIDIA GameWorks, care oferă un plus de interacţiune şi o experienţă cinematică.
  • GeForce Experience – aplicaţie care permite descărcarea driverelor game-ready, optimizează jocurile şi permite share-uirea celor mai importante momente din sesiunile de gaming.
  • Creativitate cu NVIDIA Ansel – permite realizarea de capturi profesionale în timpul jocului.
  • Gameplay cursiv cu NVIDIA G-SYNC (pe laptopurile care suportă această tehnologie)
  • Posibilitatea de a face overclocking la fel ca în cazul desktop-ului

Peste 30 de modele de laptopuri cu plăci grafice GTX 1050 şi 1050 Ti vor fi disponibile în primul trimestru al acestui an, fiind distribuite de cei mai importanţi producători din lume. La CES vor fi prezentate modele noi dotate cu plăcile grafice amintite de la Acer, Alienware, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI şi nu numai. Mai multe modele vor fi disponibile la vânzare în cursul acestei săptămâni, urmând să dispună şi de platforma Kaby Lake a Intel pentru laptopuri. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult