Voodoo Omen – un alt sistem care costă cât o maşină

10.06.2008
Voodoo Omen – un alt sistem care costă cât o maşină

Pare subţire, dar mastodontul din imagine cântăreşte peste 45 kg. Suntem întru totul de acord că este o carcasă elegantă şi foarte bine realizată, dar din păcate nu carcasa face un calculator. În cazul de faţă însă, Voodoo Omen se vrea a fi un fel de bijuterie, un dispozitiv care să reflecte mai mult situaţia materială a posesorului, decât interesul său pentru tehnologia de vârf.

Voodoo Omen – un PC impunător din multe puncte de vedere

Preţul care variază între 6.500 $ şi 20.000 $ s-ar putea explica în bună măsură prin costul componentelor, dar ce motive ai avea să-ţi comanzi 6 SSD-uri de 64 GB? Pe de altă parte apreciem rotirea plăcii de bază cu 90 de grade pentru a folosi curenţii de aer de convecţie pentru răcirea componentelor. Ideea unei carcase ce se desface cu ajutorul unor cleme şi instalarea harddisk-urilor fără şurubelniţă sună foarte bine.

Voodoo Omen – ecranul de 7

Datorită modificării poziţiei plăcii de bază, cablurile se conectează prin partea superioară a carcasei, fiind acoperite cu un panou. Răcirea principală a componentelor se face cu ajutorul unui sistem de răcire cu lichid, putând fi alese cinci culori pentru acesta. Placa de bază este ASUS Striker Extreme II cu chipset NVIDIA 790I. Ea va putea fi dotată cu un procesor Intel Core 2 Extreme Quad-Core QX9650 sau QX9770 la frecvenţa de 3.0 GHz, respectiv 3.2 GHz. Memoria RAM suportată este de tip DDR3, iar cantitatea maximă este de 8 GB. Clienţii vor putea alege configuraţii SLI şi CrossFireX cu plăcile video NVIDIA GeForce 8800 Ultra şi ATI Radeon HD 3870.

Voodoo Omen – preţul variază între 6.500 $ şi 20.000 $

Nu este prima dată când se integreză în carcasă un ecran LCD, dar este posibil ca cel de 7” de pe faţa lui Voodoo Omen să fie primul de acest fel cu conectare pe USB. Cei interesaţi pot discuta cu producătorul pentru personalizarea extensivă a carcasei care poate include printre altele şi gravură cu laser. Conform site-ului oficial, comenzile vor putea fi plasate începând cu 13 iunie.

Update: Avem şi un filmuleţ cu o prezentare a noului ultraportabil Voodoo Envy şi a sistemului Omen.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News