Această farfurie absoarbe excesul de grăsime din mâncare

03.05.2016
Thailanda are o mare problemă cu obezitatea. Statul are a doua cea mai ridicată rată de obezitate din Asia de Sud-Est. Totuşi, schimbarea obiceiurilor alimentare ale oamenilor este un lucru foarte dificil. De aceea, o organizaţie non-profit care promovează viaţa sănătoasă a prezentat o farfurie care absoarbe excesul de grăsime. 
 
Citeşte şi: Puma a prezentat un robot care arată ca o cutie de pantofi şi îi ajută pe atleţi să se antreneze
 
Farfuria lansată de Thai Health Promotional Foundation a fost concepută special pentru mâncarea thailandeză. AbsorbPlate are, pe fund, o suprafaţă ca un burete care abosarbe excesul de grăsime din tăiţei sau mâncarea prăjită. Potrivit dezvoltatorilor, cele 500 de găuri de pe fundul farfuriei pot absorbi 5,91 ml de ulei. 
 
 
Deocamdată AbsorbPlate este un concept, dar organizaţia intenţionează să găsească parteneri pentru a produce în serie farfuria. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult