ADATA lansează SSD-ul XPG SX950, disponibil şi în versiune portabilă

15.02.2017
ADATA lansează SSD-ul XPG SX950, disponibil şi în versiune portabilă

ADATA Technology anunţă astăzi lansarea SSD-ului XPG SX950 şi a carcasei de protecţie EX500, cu design inspirat de laptopurile pentru gaming.

Disponibil cu o capacitate de până la 950GB, SSD-ul XPG SX950 foloseşte chip-uri de memorie cu tehnologie 3D MLC NAND şi un controller SMI. Vitezele la citire pot atinge 560MB/s, respectiv până la 530MB/s pentru operaţiile de scriere a datelor. Cu design specific seriei XPG, EX500 este un produs adresat gamerilor şi celor care îşi doresc o carcasă cu alură impresionantă.

Pachetul include un distanţator (7mm sau 9.5mm) şi o ramă pentru instalare facilă pe desktop-uri sau notebook-uri. Pentru cei care doresc să folosească SSD-ul SX950 ca spaţiu de stocare extern, EX500 este o carcasă rezistentă, permiţând conectarea la alte desktop-uri, notebook-uri şi console de gaming prevăzute cu interfaţă USB 3.1.  

ADATA finalizează tranziţia către “stacked memory” sau 3D NAND. Acest lucru ajută la producţia unor SSD-uri de capacităţi crescute, fără o creştere exponenţială a preţului plătit de utilizatori.

Consumatorii pot alege între versiuni ale SX950 de 240GB, 480B sau 960GB. Tehnologia 3D NAND nu oferă doar densitate crescută (capacitate mai mare), ci şi viteză sporită cu aproximativ 10% faţă de 2D NAND.

ADATA oferă SSD-ul XPG SX950 cu un termen extins de garanţie, de 6 ani.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult