Adidas dezvoltă piele sintetică pe bază de plante, o nouă materie primă pentru încălțăminte ecologică

29.12.2020
Adidas dezvoltă piele sintetică pe bază de plante, o nouă materie primă pentru încălțăminte ecologică
foto: adidas

Adidas anunță dezvoltarea unui nou tip de piele ecologică realizată din Mycelium, o specie de ciupercă foarte ușor de cultivat.

Noul material este doar una dintre inițiativele pentru sustenabilitate asumate de Adidas, compania având ca obiectiv declarat eradicarea deșeurilor din plastic. Adidas a dezvăluit că, în 2020, a produs 15 milioane de perechi de încălțăminte fabricate din deșeuri din plastic reciclat și promite că va produce încă 17 milioane de perechi în 2021. Plasticul folosit în încălțăminte a fost colectat de pe plaje și regiuni de coastă, precizează Adidas.

Unul dintre aceste exemple sunt pantofii de alergat Adidas Ultraboost din colecția Parley. Aceștia conțin fire realizate din deșeuri de plastic oceanic, care sunt încorporate în șireturi, chingi de călcâi, căptușeală de călcâi și huse de șosete.

Dincolo de plasticul reciclat, Adidas a început să dezvolte un nou material de bumbac reciclat și folosește deja poliester reciclat în gama sa de produse – compania a anunțat luni că peste 60% din gama sa de produse va conține materialul începând cu 2021.

Trendul către sustenabilitate este tot mai activ în industria de încălțăminte. Recent, și alte companii precum Everlane și Nike au adăugat în ofertă articole de încălțăminte sustenabilă, produsă din materiale reciclate.

Având în vedere popularitatea adidașilor, în special în SUA, unde sunt adesea văzuți ca un simbol de statut, este așteptat ca direcția luată de Adidas să fie urmată și de consumatorii finali, care vor vedea un motiv în plus să aleagă produsele companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult